Meditatii

Sunt un smochin neroditor?

Asemănarea smochinului neroditor cu viața noastră!

A văzut un smochin lângă drum si S-a apropiat de el; dar n-a găsit decât frunze, si i-a zis: „De acum încolo, in veac să nu mai dea rod din tine!” Si îndată smochinul s-a uscat.” Matei 21:19

Privim cu drag de multe ori pasajele scripturale în care vedem minunile Domnului Isus Hristos cum s-au împlinit în diferite moduri prin care puterea Tatălui Dumnezeu a fost manifestată în diferite feluri. Totuși, a privi la nesfârșit fără a aplica ceva în viața personală nu ne ajută sau ne califică a fi buni creștini.

Pasajul care ne relatează despre cum Domnul Isus a blestemat smochinul neroditor, ne arată întocmai cum viața noastră de multe ori pare să se afișeze înaintea Domnului, fără a ne da seama că suntem creștini neroditori. Suntem prea încrezători pe viața noastră, încât supraviețuirea zilnică ni se pare o activitate destul de bună.

Este dăunător să ne credem atât de „roditori”, încât atunci când devenim „invizibili” pentru cei din jurul cărora ne sunt apropiați, răbufnim copilărește, încercând să fim în centrul atenției, ca și cum am căuta să ne primim răsplata cuvenită.

Pilda Domnului Isus, ne pune în prim-plan realitatea multora, care ne credem atât de verzi și falnici, atât de bine făcuți spiritual încât nu mai contează absolut nimic din ceea ce ne spun cei de lângă noi. Totuși, pilda ne arată bunătatea Domnului care o are pentru mulți dintre noi, aceea, că încă ne mai cheamă cu brațele deschise pentru a fi pomi buni și roditori în via Lui.

Faptul acesta nu înseamnă că Dumnezeu are o chemare nesfârșită care se va termina ca într-o poveste din folclor, unde toate lucrurile, oricât de rele ar parcurge, se termină cu bine. Fiecare pom din via Domnului are o perioadă de a se îndrepta, totuși, dacă nu o va face, va fi tăiat și aruncat din Via Lui. Ce alegem? Rodim faptele vrednice de pocăință, sau ne complăcem în rutina noastră, acolo unde suntem doar niște pomi verzi și neroditori?

Alege să fi roditor!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button