Teme Istorice

O predică vie – Albert Schewitzer

În anul 1952, Albert Schweitzer a primit premiul Nobel pentru Pace, împreună cu 33.000 de dolari. Suma aceasta i-ar fi ajuns să se pensioneze şi să trăiască o viaţă liniştită. În loc de aceasta, el s-a întors în Africa unde şi-a reluat activitatea de misionar medical. Primul cabinet unde i-a tratat pe cei săraci a fost un vechi coteţ de păsări.
Apoi a construit un spital unde erau trataţi pacienţii şi unde cei doritori primeau lecţii pentru a-i  îngriji pe alţii. În 1953, un grup de reporteri şi oficialităţi s-au întâlnit într-o gară din Chicago pentru a-l întâmpina pe celebrul câştigător al Premiului Nobel. Când trenul s-a oprit, iar Albert Schweitzer a coborât, mulţimea a început să-l ovaţioneze în lumina blitz-urilor. El le-a mulţumit tuturor şi apoi a cerut să fie scuzat. A văzut în mulţime o bătrânică luptându-se cu două valize foarte grele. S-a îndreptat în grabă spre ea, i-a luat valizele şi i le-a dus până la autobuzul care aştepta în staţie. După ce a ajutat-o să se urce în autobuz, s-a întors să salute mulţimea care se adunase pentru el.

Nu voi uita niciodată cuvintele unuia dintre reporterii prezenţi: “Este prima dată în viaţa mea când văd o predică vie.”

Melvin L. Yoder, Gambier, OH, SUA

 

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button