Familie

Familia trebuie să se joace împreună

Cu toate că distracţia şi recreaţia se practică în mod exagerat în societate, totuşi jocul îşi are rolul şi locul său adecvat în cadrul vieţii de familie. Este bine ca membrii familiei să râdă împreună. Este bine ca, din când în când, copiii să-şi vadă părinţii într-o postură mai lenjeră, chiar în situaţii comice. Sunt situaţii în care tatăl poate să modeleze inima copilului său în timpul unui joc, mult mai bine decât ar fi făcut-o altfel.
Jocurile pot învăţa şi consolida principii cum ar fi: cinste, onestitate, spirit de echipă şi politeţe. Jocurile fără reguli, cum ar fi construirea de castele din nisip, sau ridicarea unui cort pe podeaua din cameră, pot încuraja spiritual , creativitatea şi cooperarea. Este o plăcere să citeşti sau să spui poveşti, putând cu această ocazie să intri în inima copiilor şi să afli despre ei lucruri neaşteptate.

Ceea ce este important de remarcat aici este faptul că toate aceste forme de reacţie, în echilibru cu restul vieţii de familie, sunt sănătoase din punct de vedere social.

John Coblentz, Viaţa Familiei Creştine

 

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button