BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Iordania

Iordania este ţara care găzduieşte peste un milion de refugiaţi veniţi din Irak (dintre care un mare procent sunt creştini) şi aproape două milioane de refugiaţi palestinieni. Noul rege Abdallah al II-lea a făcut mai multe reforme politice şi economice şi s-a angajat să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale celor săraci şi să lupte împotriva corupţiei. Constituţia Iordaniei susţine libertatea religioasă, iar autorităţile permit practicarea actelor de cult, fără însă a fi încălcată ordinea publică, bunele moravuri, sau fără a se genera conflicte cu legea islamică. Cu toate acestea, Islamul este religie de stat, iar credincioşii sunt persecutaţi de către membrii din familie care nu sunt creştini şi sunt discriminaţi de autorităţile locale, pierzându-şi deseori drepturile civile.

În 2008, şase musulmani înarmaţi au atacat o biserică creştină cu cocteiluri Molotov, susţinând că această acţiune este un răspuns al faptului că acea biserică este o insultă adusă islamului.

În Iulie 2009 un grup de iordanieni de origine palestiniană au deschis focul şi au rănit mai mulţi muzicieni din corul unei universităţi, care prezentau un spectacol de muzică creştină  într-un cartier mărginaş al Amanului. Cercetările de mai târziu au arătat că acest grup a fost instruit de organizaţia Al-Queda.

Rugaţi-vă pentru:

  • continuarea reformelor şi a stării de libertate religioasă în Iordania;
  • membrii necreştini din familiile celor credincioşi;
  • încetarea atacurilor grupurilor teroriste care acţionează pe teritoriul Iordaniei.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button