Meditatii

Examenul Credinţei

“…nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol.” Apocalipsa 3:17

Într-o zi, o doamnă a venit la un evanghelist după ora de Vestire a Cuvântului. Discutând, la un moment dat evanghelistul a întrebat-o dacă este creştină. “Aceasta este o întrebare ciudată”, a replicat dânsa, “dar dumneavoastră, probabil, nu mă cunoaşteţi. Vă este cunoscută biserica…?” El a răspuns: “Nu, nu o cunosc, sunt străin aici.” “Ei, bine, atunci interesaţi-vă la vizitatorii bisericii. Ei au auzit, cu siguranţă, că frecventez biserica de un sfert de secol. nu fac ca unii, care vin numai din când în când. Înţelegeţi acum de ce gândesc ciudată întrebarea dumneavoastră?”“Ascultaţi-mă, vă rog, numai o clipă”, a răspuns evanghelistul. “Dacă cineva frecventează o şcoală 25 de ani, trebuie să fin în stare să susţină un examen, nu-I aşa? Îmi permiteţi să vă pun cateva întrebări, după ce aţi frecventat ani de zile biserica?”
-Desigur, întrebaţi-mă!
-Sunteţi mântuită? Doamna îi aruncă evanghelistului o privire uimită şi spuse:
-Se poate şti acest lucru?
-Posedaţi viaţa veşnică?
-Ei, bine, replică doamna, cum să o posed? Viaţa veşnică este de fapt numai o noţiune.
-Aveţi iertarea păcatelor?
-Am luat parte la împărtăşanie acum două săptămâni.
-Îmi pare rău că trebuie să va spun, încheie evanghelistul, dar aţi eşuat în fiecare privinţă şi nu aţi trecut examenul.

Eşti un creştin, adică Îl cunoşti pe Hristos ca Salvatorul tău?

© Sămânţa Bună

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button