Meditatii

De unde vine Crăciunul?

Într-un sonaj de opinie, copiilor între şase şi doisprezece ani li s-a pus întrebarea: “Ştii de ce sărbătorim Crăciunul?” Fiecare al treilea copil nu cunoştea scopul adevărat, şi anume naşterea Mântuitorului Isus Hristos în Betleem, ceea ce au şi recunoscut sincer. Aproximativ 15 procente au fost de parere că “trebuie să fie în legătură cu Isus”. Ceilalţi erau departe de adevăr cu afirmaţiile lor. Ei spuneau că sărbătoarea de Crăciun este  în legătură cu iarna, că vine Moş Crăciun sau pur şi simplu se sărbătoreşte.

Mulţi au inversat cauza cu efectul şi au afirmat că se sărbătoreşte Crăciunul, pentru că “este vacanţă şi vine bunica…”, “pentru că primesc cadouri”, “este mâncare bună” sau “ca magazinele să vândă mult”. Dar culmea acestor răspunsuri a fost:  “La Crăciun ne gandim că Moş Crăciun a murit!”

Oare să râdem sau să plângem auzind astfel de răspunsuri? Această neştiinţă este moştenirea unei societăţi departe de Dumnezeu. Ea L-a făcut pe Isus, Moş Crăciun.

Dar nu Moş Crăciun, ci Fiul lui Dumnezeu, Fiul Omului, venit pe pământ şi născut într-o iesle, a mers pentru noi la cruce, pentru ca noi să putem ajunge în cer, la Dumnezeu.

Pentru aceasta nu trebuie să sărbătorim Crăciunul, ci mai degrabă să primim darul vieţii veşnice al lui Dumnezeu. Ce înseamnă pentru tine Crăciunul, iubite cititor ?

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Pentru mine craciun nu exista! Deci nu inseamna nimic pentru mine…poate pentru lumea asta craciunul inseamna ceva?! dar eu sunt copilul lui Dumnezeu,si nu sarbatoresc sarbatorile paganilor! Domnul sa aibe mila de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button