Adolescenti

Credinţa şi Prietenii

Întrebare: Cum să-mi apăr lucrurile în care cred fără să îmi pierd prietenii?

Răspuns: Cea mai rapidă metodă de a-ţi descuraja prietenii este de a le spune: “Sunt un bun creştin, iar eu nu fac aşa ceva!” Mai bine spune-le: “Vă accept aşa cum sunteţi. În schimb, vă rog să mă acceptaţi aşa cum sunt” sau “Nu beau, şi vreau să rămân aşa”. Dacă îi accepţi pe alţii exact aşa cum sunt, e surprinzător cum vor reacţiona aceştia faţă de tine. În general, vei fi acceptat şi îndrăgit chiar dacă nu participi la toate activităţile lor. Cu toate acestea fiindcă tu vei fi acceptat aşa cum eşti de către prietenii tăi, încearcă să le faci câte o invitaţie de a merge cu tine la biserică. Aici vei vedea reacţia multora care, bineînţeles unii vor accepta şi alţii poate nu. Cu cât devii mai popular cu ei, cu cât îi vei accepta aşa cum sunt, şi vei avea răbdare cu ei în orice moment, vei deveni o persoană de încredere şi Dumnezeu poate lucra prin tine în mod deosebit în viaţa prietenilor tăi.

Însă nu se întâmplă întotdeauna aşa. Îţi pierzi uneori prietenii sau te simţi singur o perioadă de timp, însă nu-ţi pierde curajul, aceasta nu va dura o veşnicie.

Dacă ai de ales între a câştiga un concurs de popularitate sau a câştiga bunăvoinţa lui Isus Hristos, optează întotdeauna pentru cea de-a doua variant. Dacă prietenii te resping pentru poziţia pe care ai adoptat-o, ei îl resping de fapt pe Hristos, şi nu pe tine.

Redactat de Silviu Firulete, cu referire la Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button