ExterneStiri

Peste 15 cutremure au avut loc astăzi în Japonia iar starea de alertă este la maximum

Astăzi s-au produs peste 15 cutremure, cel mai mare având 6 pe Richter. Reactorul numărul patru a luat foc marţi dimineaţă, după ce o explozie a avut loc luni seara  la un alt reactor. Potrivit celor mai recente informaţii, seismul s-a soldat cu 2.500 de morţi, iar peste 17.000 de persoane sunt date dispărute si aproximativ 2000 de raniti.

Alerta nucleară din Japonia este la doar un pas de nivelul maxim de alertă, instituit în cazul catastrofei de la Cernobîl. Autorităţile nipone încearcă să liniştească populaţia dar tot mai multe ţări nu îşi ascund îngrijorarea legată de situaţia de la centrala Fukushima.

În urmă cu puţin timp, autoritatea de securitate nucleară din Franţa a anunţat că reactorul numărul 2 al centralei nu mai este protejat. Nivelul de radioactivităţii este de zece ori mai mare în Tokyo.

Radiaţii în creştere şi în Rusia, unde militarii ruşi se pregătesc să evacueze locuitorii insulelor Kurile şi Sahalin, în caz de înrăutăţire a situaţiei.

Un nou cutremur de 6 grade s-a produs pe coasta de est a Japoniei în urmă cu puţin timp.

O explozie s-a auzit, marti, la reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima 1, potrivit unei declaratii a oficialilor niponi, informeaza AFP. Cladirea care izoleaza reactorul 2 pare sa fi fost deteriorata. Purtatorul de cuvant al guvernului, Yukio Edano, a vorbit despre o „posibila deteriorare a bazinului de condensare”, partea de jos a vasului de izolare pentru racirea reactorului si pentru controlul presiunii din interiorul camerei. „Nu s-a inregistrat o crestere brusca a radioactivitatii”, a mai declarat Edano. Cladirea izolatoare din jurul reactorului este proiectata pentru a preveni scurgerile radioactive in caz de accident.

Se inregistreaza un incediu si la reactorul 4 de la Fukushima1.
Nivelul de radiatii a crescut semnificativ in reactor. Autoritatile au facut apel pentru evacuarea populatiei pe o zona de 30 de km in jurul centralei Fukushima1. Nivelul de radioactivitate din jurul reactoarelor este periculos pentru sanatate

Reactorul 4 al Centralei de la Fukushima a fost cuprins de flăcări, marţi dimineaţă, iar incendiul a fost stins după câteva ore.

Premierul japonez Naoto Kan a anunţat că nivelul de radioactivitate a crescut considerabil la complexul nuclear şi le-a cerut persoanelor care locuiesc în zona centralei să rămână în casă, potrivit AFP.

Explozia de la reactorul 2 nu a fost vizibilă din exterior, spre deosebire de cele precedente produse la reactoarele 1 şi 3. La reactorul 2 a avut loc luni seară o nouă explozie. Nivelul radioactivităţii a crescut în zonă.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button