Articole

Nu urma răul, fereşte-te de el

,,Sa nu te iei dupa multime ca sa faci rau; si la judecata sa nu marturisesti trecand de partea celor multi, ca sa abati dreptatea .”

Doi tineri se plimbau pe camp. La marginea unui ogor zarisera un taran trudind din greu la prasitul manual al porumbului. Taranul isi pusese opincile la lmarginea ogorului si lucra descult. Trecand pe langa ele, unuia dintre tineri ii veni ideea sa faca o pozna si sa rada de taran ascundandu-i opincile.
– Ne vom ascunde dupa gard si vom face haz de taran vazandu-l cum isi cauta opincile .
-Nu, raspunde celalalt. Asta ar fi rau. Putem sa facem ceva mai bun. Sa punem niste bani in fiecare opinca. Apoi ne ascundem si vedem cum se bucura taranul.
– Asa sa fie , raspunse prietenul sau. Iata-i cum pe tinerii nostrii, bucurandu-se mai inainte de surpriza placuta pe care o va avea taranul! Pusesera in varful fiecarei opinci niste bani infasurati in paie si apoi se ascunzesera dupa gard. Dupa o vreme veni si taranul. Mergand greoi de oboseala, se aseza jos sa se incalte. Puse piciorul drept in opinca… dar ce se intampla? Nu putea sa se incalte. Nu cumva era o piatra inauntru? O lua ,o scutura…si iata ca niste bani infasurati in niste paie cazusera jos. Taranul incearca sa-si incalte opinca in piciorul stang, din nou aceasi surpriza placuta. Ce bucurie pe sarmanul om! Si ridicandu-si ochii spre cer, zise: ,,Multumesc Doamne Dumnezeule bun! tu stiai stramtorarea in care ma gasesc si ai facut ca unul din oamenii buni sa ma scape din aceasta stramtorare”. Lacrimi de bucurie curgeau pe fata lui arsa de soare, dar lacrimi de bucurie curgeau si pe fetele tinerilor, care ascultau in spatele gardului. Niciodata nu simtisera o bucurie asa de mare ca cea de acuma, cand au facut o binefacere acelui taran. Traim intr-o lume in care raul se dezvolta cu repeziciune uimitoare. Avem nevoie cu toti: tineri si vrasnici sa venim la mantuitorul sufletelor noastre pentru mantuire, dar si pentru a fi inspirati sa facem binele. Biblia ne indeamna: ,, Preaiubitule, nu urma raul ci binele. Cine face binele este din Dumnezeu, Cine face raul n -a vazut pe Dumnezeu” (3 Ioan 11). Mintea luminata de Hristos va putea face binele. Scriptura este cel mai sigur indreptar de a afla cum se face bile: ,,pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie… destoinic pentru orice lucrare buna”. Sa ne folosim de acest indreptar si sa nu urmarim raul !!!

,, Deci, cine stie sa faca binele  si nu face ,savarseste un pacat!!”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button