Adolescenti

Cum să biruieşti ispitele!

Întrebare: Ce să fac atunci când ştiu că ceva nu este bine, dar tot aş vrea să fac acel lucru?

Răspuns: Să şti că te afli în plin război. Iată raportul de pe front:

  • Duşmanul: Necuratul (altfel spus: leul furios, şarpele, prinţul întunericului).
  • Strategia lui: Ispiteşte prin pofta trupească, a ochilor şi a mândriei pline de sine pentru a te face să cazi în ispită. Expert în înşelăciune. Face ca ispita să pară o alegere bună, pi când ea de fapt aduce o mare nenorocire.
  • Victoria la care tânjeşte: Să distrugă poporul lui dumnezeu şi împărăţia Domnului. nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi atinge ţelul.

Una dintre principiile tactici ale diavolului este să înfăţişeze o activitate (fie că e vorba de băutură, droguri sau sex) şi să-i minimalizeze dezavantajele (consecinţele) în timp ce îi pune în valoare avantajele (beneficiile).

Când te ispiteşte diavolul, roagă-l pe Dumnezeu să-ţi dea o judecată limpede să întrevezi cel mai groaznic lucru, pe de o parte, şi cel mai bun lucru, pe de altă parte, care ţi se poate întâmpla în caz că cedezi ispitei.

Odată ce ai comparat cele două lucruri, o să-ţi mai scadă probabil elanul de a mai ceda. Apoi roagă-L pe Duhul Sfânt să te umple de puterea Lui ca să poţi lua decizia corectă.

Josh McDowell şi Bill Jones, Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button