BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Qatar

Religia de stat din Qatar este Wahhabi, o formă foarte strictă a islamismului sunnit. Deşi Qatarul are cel mai mare venit pe cap de locuitor din întreaga lume, femeile din această ţară trăiesc ca în sclavagism, după norme si reguli foarte dure. Lor nu le este permis să conducă vehicule, să călătorească fără permisiune sau fără să fie însoţite de soţ sau de rude de sex masculin.

Cei ce urmează credinţa creştină o fac în acuns, riscând să fie arestaţi sau mai rău, să fie trataţi după legea Shariei, care prevede moartea celor ce se împotrivesc islamului. Prozelitismul între musulmani este interzis, iar ideea de a-i critica pe musulmani sau pe familia conducătoare, este considerată o crimă.

Înainte de 1985 nu era cunoscut nici un creştin în Qatar. După această dată, un număr de qatarieni s-au întors la Domnul în alte ţări şi s-au reântors în ţara natală, acceptând să plătească preţul pentru credinţă. În ultima vreme au fost expulzaţi mai mult de 50 de creştini străini, iar un pastor din India înainte de a fi expulzat a fost răpit, ascuns şi torturat mai multe zile.

Cu toate acestea, în martie 2008 a fost inaugurată prima biserică din Qatar, construită  după invazia islamică din sec. al -VII-lea. Iar la slujba de Paşte din acelaşi an, care s-a desfăşurat în această nouă clădire, au participat aproape 15.000 de persoane.

Rugaţi-vă pentru:

  • femeile discriminate din Qatar;
  • creştinii care s-au reîntors în Qatar pentru a vesti Evanghelia;
  • noi construcţii de biserici în Qatar.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button