DevotionaleEditoriale

Eşti în război… Nu te preda!

Ce este viaţă în ansamblu? Unii spun că e fericire maximă (în general cei bogaţi 🙂 ), dar sunt convins că pentru ei bogăţiile nu reprezintă fericire; alţii recunosc cu greu şi cu lacrimi în ochi căci pentru ei viaţa reprezintă un chin.
Însă spre surprinderea mea am găsit persoane sincere cu zâmbetul pe faţă, care mi-au spus că pentru ei viaţa reprezintă “fericire”. Curios i-am întrebat cum au ajuns la concluzia aceasta sau ce i-a determinat să fie fericiţi în momentul de faţă. Am primit un răspuns simplu şi plin de viaţă: “Pentru mine, sursa de fericire este Isus Hristos”. Zilnic, în lume, sute de tineri se confruntă cu cele mai grele lucruri din viaţă: sinucidere, singurătate, respingere, droguri, izolare etc. Toate aceste lucruri acumulate pe o perioadă de timp vor face din respectivul/a cea mai nefericită persoană.

Fiecare individ de pe pământ îl pot asemăna cu un soldat înrolat într-un război permanent. În funcţie de vigilenţa ta, şi experienţa războiului, poţi face faţă problemelor ce apar zilnic în viaţa ta. Dacă nu eşti bine echipat, în război, s-ar putea să fi scos foarte rapid de pe terenul de luptă; la fel este şi în viaţa noastră, oamenii dacă nu vor fi înarmaţi cu armele Sfintei Scripturi, vor fi un punct vulnerabil pentru inamici şi pot să cadă foarte curând.

În funcţie de alegerile făcute în viată, vom avea parte de fericire sau chin, exact cum într-o familie, căsnicia poate di destrămată datorită alegerilor făcute la repezeală în tinereţe.

De ce să suferim o viaţa întreagă, trăind zi de zi într-o mediocritate de care nu vom putea fi fericiţi niciodată, ori făcând o muncă sisifică toată viaţă, când putem alege între bine şi rău, între chin şi fericire? Alege astăzi binele şi vei trăi fericit.

Nu uita, eşti în război… nu te preda !!!

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button