DevotionaleMesaj Biblic

Câştigă-ti casa pentru Domnul!

Dacă ceva îl preocupă pe un cap de familie, aceasta este dorinţa de a-şi vedea familia la picioarele Domnului. Nici un soţ sau tată dedicat Domnului nu poate trăi cu gândul că ” în ziua aceea” nu poate spune, precum odinioara Iosua ”eu şi casa mea am slujit Domnului”.

În ziua aceea nu va conta aşa de mult casa, maşina, sau profesia. Din păcate mai întâlneşti oameni care mai degraba doresc să-şi vadă copiii ca ajung vedete, stele într-o societate decăzută (nu că ar fi ceva rău), încât uită să le spuna de „Cel dispreţuit şi părăsit de oameni”.

Cu durere observi astăzi că mulţi taţi dau din coate ca ai lor copii să ajungă în aplauzele tuturor sau într-un post bun, că uită şi de etica creştină şi de modestia Mântuitorului .Cel mai important lucru pentru tine ca şi cap de familie este să-ţi câştigi familia pentru Domnul. Nimic nu este mai important ca aceasta. Nici amenajarea casei tale, nici masina ta, nici prietenii. Cum să-mi câstig familia pentru Domnul? Biblia spune, cel înţelept câştigă suflete! (Proverbe 11:30b). Câştigă nu pierde!

Există multă „tehnică spirituală„ care se răspândeşte astăzi, despre cum să evanghelizezi pe cineva, aşa că nu mai vreau să aduc o nouă formulă de câştigat suflete . Sunt bune căile acestea de a câătiga suflete dar nu cele mai bune. La un moment dat discuşia după un anumit calapod se împotmoleşte . Ca să câştigi suflete şi mai ales pe cele din casa ta ai nevoie de înţelepciune. Înţelepciunea ( poate însemna mai mult decât afirm eu aici) este acea abilitate spirituală de a şti ce şi cum să aplici din Cuvântul lui Dumnezeu într-o anumită situaţie. Domnul Isus a câătigat-o pe femeia samariteancă într-un anumit fel şi în alt fel s-a raportat la Nicodim. A ştiut în fiecare situaţie cum să aplice Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este întelepciunea.

Poţi să copiezi metoda altuia sau poţi folosi metode proprii, depinde de circumstanţă. Cu unii poate este potrivit să dedici un timp de studiu, cu altii nu are rost să studiezi, ci să lucrezi într-un cadru mai natural, nu atât de formal.

Pavel îi aduce aminte lui Timotei ”ai urmărit de aproape învăţătura mea, purtarea mea…. „. (2Tim 3:10) Pavel a transmis mai departe adevărurile lui Dumnezeu copilului său în credinţă, Timotei, într-un cadru natural. Viaţa de zi cu zi a fost catedra lui Pavel.

Cred că dacă ar trăi astăzi, poate ar zice ceva de genul: „Dragă Timotei, ai văzut de aproape reacţiile mele atunci când vecinii s-au purtat rău cu mine, poate îţi aduci aminte atunci când nu mai aveam bani de pâine că nu am început să mă plâng ci m-am pus pe genunchi. Ai văzut că pentru mine adevărul a fost mai impoartant decât slujba aceea care ne aducea mulţi bani în casă, şi când au venit ajutoarele la biserica ştii ca îi lăsam pe alţii mai săraci decât noi sa aibă parte de binecuvântările materiale. Timotei, viaţa mea transmitea sfinţenie, iar învăţăturile pe care şi le-am dat au fost Cuvântul pur al lui Dumnezeu.”

Totuşi ce să fac când nu merge nimic . Efectiv nu merge. Nu ştiu ce să-ţi zic, decât doar atât: „Roaga-te!”

Nici pentru Domnul Isus nu a fost uşor. Biblia ne spune că nici chiar fraţii lui nu credeau în El. Isus a mers înainte şi Domnul a avut grijă ca la timpul potrivit şi fraţii Lui să ajungă să înţeleagă Adevarul. Unii dintre fraţii Domnului au devenit cei mai importanţi slujitori ai bisericii. Important este că niciodată să nu-ţi permiţi să te mulţumeşti cu acel gând diabolic că cei din casa ta oricum nu pot fi câştigaţi pentru Dumnezeu. Nu!! de o mie de ori, Nu!

Toşi absolut toţi capii de familie trebuie să-şi câştige pentru Domnul, familiile lor. Frate iubit, prin acest mesaj am vrut doar să-ţi transmit că dorinţa de a ne câştiga familiile trebuie să fie preocuparea cea mai mare pentru noi şi lucrul acesta trebuie să se vădă în înţelepciunea şi integritatea noastră.

Raul Costea

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Salut.
    Ma numesc Ionut si am 18 ani si vreau sa spun ca adevarul pur graiesti.Sunt lucruri si fapte pe care cu totii ar trebuii sa le facem, dar din pacate nu toata lumea le face,imi pare rau pentru asta, defapt..mai bine ma uit in curtea mea si nu vb pe nimeni, doar ajuta ajuta si fii bun, Dumnezeu nu va lasa nimic nerasplatit.id contact: pirvan_i93

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button