DevotionaleMesaj Biblic

Stilul de viaţă… în Biseircă!

Ne aflăm într-o luptă continuă cu acceptarea neologismelor, a cuvintelor şi expresiilor importate din limba engleză, cea mai curtată limbă de pe pământ. Uneori îngurgităm cuvintele aşa cum sună în limba engleză. Este un alt aspect al satului global în care trăim. Nu mai putem să oprim influenţele din afara graniţelor posibilului nostru ghetto! Nu mai avem timpul şi energia pentru a mai filtra toate ideile şi mesajele cuvintelo şi expresiilor devenite parte a vieţii noastre de fiecare zi!

Lifestyle – l-am tradus în limbajul nostru prin stil de viaţă sau mod de viaţă. Am senzaţia că în mod normal folosim această expresie pentru a descrie un fel al nostru de a ne comporta în prezenţa altora, ceva la care ţinem mult şi prin care dorim ca cei din jur să ne identifice. Unii abordăm un stil de viaţă bazat pe provocări. Răspundem imperativului: „Acceptă provocările … vieţii! Acceptă aventura cunoaşterii…!“ Alţii abordăm un stil de viaţă cumpătat. „Ceea ce e prea mult strică … imaginii noastre în faţa altora!“ Astfel, am ajuns să vorbim şi despre lucrurile spirituale ca reprezentând un stil de viaţă.

Închinarea – ca stil de viaţă1 Ucenicia – ca stil de viaţă! Consilierea – ca stil de viaţă!            … Evanghelizarea – ca stil de viaţă! Dar, oare câţi dintre noi ne gândim în mod serios la motivaţia noastră pentru a aborda un anumit stil de viaţă? Facem ceea ce facem pentru că la fel fac şi alţii din jurul nostru? Sau pentru acest lucru este reprezentativ  pentru comunitatea/familia spirituală din care facem parte?

Dacă este să vorbim despre EVANGHELIZARE – ca stil de viaţă, cred că avem nevoie mai mult decât de o motivaţie exterioară fiinţei noastre lăuntrice. Este o chestiune de DEVOTAMENT al inimii noastre pentru Dumnezeul Creatorul şi Mântuitorul acestei lumi. Contează cu ce „ochelari“ ne uităm la vecinii, colegii de muncă, prietenii şi apropiaţii noştri. Vara tendinţa („ispita“) este să îi privim pe oamenii ce nu-L cunosc pe Dumnezeu cu ochelari de soare! Adică … ne ascundem în spatele unor lentile fumurii, pentru a nu fi recunoscuţi pentru convingerile noastre! Vocea Domnului, însă, este puternică!

Cornel Sandru

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button