Teme Istorice

Ce mărturie depune păgânul Lentulus despre Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu

Cuprinsul scrisorii trimisa de catre Publius Lentulus, guvernatorul Iudeei, Imperatorul Roman Tiberiu.

„Majestatii Voastre si stimatului Senat al Romii, din partea senatorului Lentulus  guvernatorul Iudeei , Salutare!
Am aflat ca doriti sa stiti cele ce acum va comunic prin aceasta scrisoare: traieste aici un om, care se bucura de o mare reputatie de om virtuos, anume ”Isus Hristos”. Poporul il numeste Profet al Adevarului, iar discipolii Lui sustin, ca El e Fiul lui Dumnezeu, adica a Celui ce a creat cerul si pamantul si toate cele ce au existat si vor exista in univers. Si in adevar, o imparate, in fiecare zi se aude despre minunile savarsite de acest Isus Hristos. Prin unul si singurul Sau cuvant, da sanatate bolnavilor si viata mortilor.

Este de o statura mijlocie, parul Lui are o culoare de aluna coapta si ii cade pana la umeri. Fruntea Lui e lata, exprimand inocenta si liniste. Nici o pata sau sbarcitura nu se vede pe fata Lui rumena. Nasul si gura Lui, nu arata nici un argument pentru vreo critica logica. Privirea Lui e mareata si senina. Are ochi stralucitori. Lumina ce varsa fata Lui este ca lumina soarelui; asa incat este imposibil a o privi cineva prea lung. Aceasta stralucire inspira spaima. Cand insa povatuieste si sfatuieste, face aceasta plangand, si atrage iubirea si respectul ascultatorilor. Se asigura ca niciodata n-a ras, dar ochii Lui vesnic lacrimeaza. Bratele si mainile Lui sunt foarte frumoase. E foarte placut cand vorbeste, cat despre invatatura, atrage atentia intregului Ierusalim. Cunoaste perfect toate stiintele, fara sa fi studiat vreuna. Calatoreste descult si cu capul descoperit. Se vorbeste pe aici, ca asemenea om nu s-a mai vazut pana acum prin locurile acestea. Multi Iudei il considera ca Dumnezeu, altii Il denunta ca lucreaza contra legilor Majestatii Voastre. Ma revolt foarte mult impotriva acestor Iudei pizmasi. Omul acesta n-a cauzat nici o nemultumire, la nici un om vreodata. Daca Majestatea Voastra doreste sa-L vada, precum mi-ati scris mai deunazi faceti-mi cunoscut aceasta si imediat il voi trimite, caci sunt gata sa indeplinesc cu smerenie si supunere, tot ce Majestatea Voastra imi va ordona….”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button