DevotionaleEditoriale

Luminând în întuneric

„În mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume.”

Câte feluri de lumină cunoşti? Există lumină de stradă, lumină de circulaţie, lumină de la blitz şi lumină de noapte. Mai este şi lumină pentru cercetare, lumină neon, lumină de reflectoare şi lumină de scenă. Şi mai sunt şi naruri (de auto), lumină de spate (roşie la auto), lumină semnalizatoare şi obişnuita lumină din cămin. Unul dintre cele mai interesante tipuri de lumină este semnalul luminous folosit la faruri. În vremurile din vechime, în fiecare seară se aprindeau focuri spre a avertiza vasele de pe mare. Mai târziu, s-a folosit lumina cu gaz şi, desigur, că azi se foloseşte electricitatea.
Mai există un alt fel de lumină folosită în unele dintre cele mai sălbatice şi îndepărtate regiuni ale pământului, unde nu există electricitate. Aceasta este lampa aga, inventată de Nils Gustav Dalén din Stockholm, Suedia, a cărui zi de naştere este astăzi. Lămpile acestea folosesc gaz de acetilenă lichefi at, care este păstrat sub presiune în butelii. Supape acţionate de soare controlează scurgerea, contractându-se la întuneric, îngăduind trecerea gazului spre arzător şi lărgindu-se când apare lumina zilei, oprind scurgerea.
Această lumină remarcabilă a făcut posibilă funcţionarea farurilor în locuri unde oamenii nu puteau trăi. Fără îndoială că mii de vieţi au fost salvate de la naufragiu prin aceste lumini. Crezi tu că Pavel s-a putut gândi la aceste faruri când a vorbit despre creştinii care luminează ca lumina într-o lume întunecată şi păcătoasă? Este posibil ca viaţa noastră să răspundă în mod automat întunericului păcatului şi disperării din jurul nostru, trimiţând o mărturie luminoasă despre puterea, bunătatea şi iubirea lui Dumnezeu. Vedeţi, când se face întuneric, felinarul nu se află acolo spre a se jeli. El nu-şi pierde nădejdea, nici nu se îngrijoarează cu privire la vase care ar putea naufragia ori la furtuni care ar putea să vină. În loc de toate acestea, el îşi aprinde lumina spre a arăta calea.
Aceasta este ceea ce Dumnezeu aşteaptă şi de la noi. Nu foloseşte la nimic a blestema întunericul. În loc de aceasta, aprinde lumina ta. Cu cât va fi mai întunecoasă situaţa din jurul tău, cu atât mai strălucitoare va lumina ta. Cu cât noaptea este mai întunecoasă, cu atât mai mult este nevoie de lumina ta. Vrei să fii, începând de azi, o lumină pentru Isus?

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button