SocialStiri

Ungaria, ţara care promovează viaţa

Luna trecuta, Ungaria a adoptat o nouă constituţie care include un articol care protejează viaţa din momentul conceperii. Articolul II prevede: „Demnitatea umană este inviolabilă. Fiecare fiinţă umană are dreptul la viaţă şi a demnităţii umane; Viaţa embrionară este supusă protecţiei din momentul concepţiei”. Oficialii maghiari au lansat campanii publicitare cu anunţuri, pentru a demonstra umanitatea copilului nenăscut, pentru a reduce rata avorturilor, şi de a salva vieţiile a mii de copii.

Panourile publicitare montate au afişat tot felul de imagini cu copii încă nenăscuţi care au dreptul la viaţă ca şi celelalte persoane, susţinând ideea căci panourile cu aceste imagini vor avea un impact mai mare in rândul socieţăţii.

De asemenea oficialii maghiari se confruntă cu critici din partea asociaţiei pro-avort “Hungarian Women’s Lobby” care supun că oficialii guvernului nu sunt în încercarea de a schimba legea care permite avortul la cerere, susţinând că “totuşi aceasta este crima”

„Constituţia maghiară a fost semnată luni la Paşti şi poreclită „Constituţia Paştelui”, ca un semn de renaştere pentru Ungaria şi un semn de speranţă pentru toţi din Europa. Noi anunţuri care arată în mod dramatic un copil în pântece în timp ce el sau ea asteapta naştere sunt un pas într-o nouă direcţie în Ungaria, care oferă speranţă, de viaţă şi de dragoste pentru copiii maghiari şi preocuparea pentru mamele lor”, a afirmat Marie Smith, Director al Reţelei Parlamentare pentru probleme critice
Totodată Smith laudă oficialii guvernamentali pentru campania publicitară adăugând, „liderii maghiari recunosc că o imagine este în valoare de o mie de cuvinte şi o fotografie a copilului în pântece poate fi mai eficientă decât sute de discursuri cerând protecţia copilului nenăscut. Utilizarea unor astfel de imagini demonstrează incontestabil umanitatea copilului în pântece şi a ajutat în mod dramatic opinia publică din SUA la poziţia pro-viaţă. Am aplauda campania de anunţuri în Ungaria şi eforturile depuse de guvern, în special cele de prim-ministru Victor Orban, pentru a promova opţiunea de viaţă”

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button