BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Republica Federală Islamică, Comore

Republica Comore s-a confruntat începând din 1975 cu 19 lovituri de stat. Cu toate acestea, noua constituţie adoptată în 2001 garantează libertatea religioasă şi dreptul ca fiecare religie să-şi practice crezul. În mai 2006 a fost ales însă ca preşedinte al republicii, Ahmed Abdallah Sambi, un cleric musulman sunnit, care susţine şi promovează islamismul. Persecuţia împotriva creştinilor se manifestă în general prin discriminare socială. Între cei 750.000 de cetăţeni ai Republicii Comore, care sunt răspândiţi pe teritoriul a trei insule din Oceanul Indian, sunt aproape 200 de creştini, două biserici catolice şi o biserică protestantă. Închinarea în aceste locaşuri este permisă numai creştinilor de alte naţionalităţi. Oficial nu există nicio biserică pentru creştinii aparţinând populaţiei băştinaşe, iar creştinilor le este interzisă evanghelizarea publică.

Unui creştin care s-a întors la Dumnezeu venind din islam, i-au fost anulate actele de identitate. În 2006 autorităţile au arestat un grup de credincioşi care participau la un grup de studiu biblic şi au confiscat toate materialele creştine. Patru dintre cei arestaţi au fost condamnaţi la trei luni de închisoare, fiind învinuiţi de participarea la o întâlnire ilegală. Aceştia au fost însă eliberaţi după numai 6 săptămâni, datorită presiunilor internaţionale. În timpul Ramadamului de anul trecut, un credincios a fost întemniţat pentru 5 zile, doar pentru că nu a postit şi nu s-a rugat, aşa cum se practică în islam.

Rugaţi-vă pentru:

  • respectarea constituţiei în Republica Comore;
  • autorizarea construcţiei de noi biserici;
  • bună mărturie a celor credincioşi în mijlocul persecuţiilor.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button