Adolescenti

De ce este presiune celor din jur atât de puternică?

Întrebare: De ce este presiunea celor din jur atât de puternică?

Răspuns: Tocmai ai venit de la şcoală şi nu îţi mai poţi reţine lacrimile. De nenumărate ori l-ai auzit pe prietenul tău comentând: “Ai purtat aceeaşi pereche de blugi şi săptămâna trecută. Nu ai altceva cu ce să te îmbraci? Şi pe deasupra blugii aceştia nu mai sunt la modă de o jumătate de an.” Te simţi atât de jignit, încât îţi vine să mori. Îţi spui că, indifferent cum, fie că o să te milogeşti, o să împrumuţi sau o să furi, trebuie negreşit să-ţi faci rost de o nouă pereche de blugi până mâine dimineaţă.

Presiunea celor din jur este atât de puternică fiindcă fiecare persoană de pe pământ are nevoie să fie împlinită în relaţia de iubire cu El însuşi. El vrea ca tu să trăieşti în certitudinea marii Lui iubiri şi a faptului că te accept ca fiul Lui ales. Dacă nu, vei căuta acceptarea la prietenii tăi. Cu cât te simţi mai nesigur, cu atât mai mare este nevoia de acceptare şi cu atât mai mult preţ vei pune pe părerea prietenilor tăi. Pentru unii, părerea prietenilor devine forţa călăuzitoare din viaţa lor. Nu vrei să îl ai ca prieten pe Isus ? El niciodată nu te va tachina aşa cum o fac cei din jurul tău, ci te va susţine mereu şi va fi alături de tine în orice moment al vieţii.

Josh McDowell şi Bill Jones, Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button