Editoriale

SUVERANITATEA LUI

foto : lovethispic.com

Dumnezeu promite să transforme orice necaz într-o ușă a speranței.

• În viața noastră de zi cu zi, evenimentele sunt permise și conduse de mintea noastră, de înțelepciunea ei. Totuși, Singurul care este Lumină este Dumnezeu. Noi suntem în întunericul acestei lumi, ne luptăm să fim lumini. De aceea, trebuie să fim recunoscători pentru că nu este nevoie de cunoștințele noastre pentru a desăvârși lucrarea lui Dumnezeu. Tot ce începe El duce la bun sfârșit.

• Biblia ne asigură în acest sens: „Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” (Iacov 1:17) Astfel, vedem că, indiferent prin ce am trece, un Dumnezeu neschimbat și puternic este lângă noi: „El vă va întări până la sfârșit. (1 Corinteni 1:8a)

• Dumnezeu acordă o importanță deosebită vieților noastre. Noi am fost creați „după chipul Său, după chipul lui Dumnezeu” (Geneza 1:27). Întrucât viața vine de la El, El deține autoritatea supremă: este „singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor” (1 Timotei 6:15b) și face ceea ce Îi place („Domnul face tot ce vrea în ceruri și pe pământ, în mări și în toate adâncurile.”-Psalmul 135:6)

• În tot ce ni se întâmplă trebuie să vedem mâna lui Dumnezeu, fără să atribuim ceva vreunui om, care nu este decât un instrument folosit de El pentru binele nostru. Dumnezeu nu numai că face bine, dar El este originea binelui. Bunătatea lui Dumnezeu este motorul din spatele binecuvântărilor Sale și motivația compasiunii, a blândeții și a generozității Sale: „Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă și nu lipsește de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.” (Psalmul 84:11)

• Unul dintre cele mai importante roluri ale lui Mesia a fost acela de a-i „vindeca pe cei cu inima zdrobită” (Isaia 61:1-3). Ca oameni, experimentăm durerea și suferința, trecem prin probleme și ușor este să alunecăm în deznădejde. Când inima noastră este zdrobită găsim vindecare când alegem să credem din nou în suveranitatea lui Dumnezeu care lucrează spre binele nostru.

• Trebuie să credem că trăim pentru a experimenta iubirea Lui și a semenilor noștri, că Dumnezeu are un plan și un scop pentru viețile noastre, că Dumnezeu este întotdeauna cu noi, chiar și în cele mai întunecate perioade ale durerii și întristării noastre. Biblia ne făgăduiește acest lucru în Ieremia 29:11-13: „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Voi Mă veţi chema , și veţi pleca; Mă veţi ruga, și vă voi asculta. Mă veţi căuta, și Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.”

• Îmbrățișând pe deplin promisiunea vindecării sufletești și soluționarea problemelor noastre prin puterea lui Dumnezeu, vom găsi forța de a-i sluji pe alții amintindu-le de măreția și puterea lui Dumnezeu și vom putea trece cu mulțumire și bucurie prin încercările noastre, făcând voia lui Dumnezeu („să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări.”-Iacov 1:2).

Dumnezeu stă sus pe tron și face tot ce vrea. Și tot ce face El este desăvârșit.”

Trimis de Violeta Alina Țibuleac, pentru TotalSchimbat.ro


Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button