Editoriale

De-a v-aţi ascunselea

Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. Evrei 11,6
Cu siguranţă că te-ai jucat şi tu de-a v-aţi ascunselea. Adu-ţi aminte cum era când erai tu la rând. Închideai ochii şi numărai până la o sută în timp ce prietenii tăi fugeau să se ascundă. Apoi strigai: „Vin! Sunteţi gata sau nu, vă prind!” Apoi priveai cu atenţie în toate părţile şi începeai să-ţi cauţi prietenii. Tu nu-i puteai vedea, dar ştiai că ei sunt pe undeva pe aproape şi erai hotărât să-i cauţi până îi vei găsi. Uneori, sunt anumite situaţii reale în viaţă, care se aseamănă cu de-a v-aţi ascunselea, numai că ele nu sunt un joc. Ele sunt adevărate. Una dintre aceste căutări a ajuns la capăt în ziua de 10 noiembrie 1871.
Cel care se ascunsese a fost dr. David Livingstone, renumitul explorator şi misionar. Timp de mai multe luni, el se afl ase într-o expediţie în inima Africii. Nimeni din lumea din afară n-a mai auzit de el şi mulţi au crezut că murise. Totuşi, Gordon Bennett, de la ziarul „New York Herald”, credea că dr. Livingstone trăia. El l-a trimis pe un reporter al ziarului său, Henry Marton Stanley, să-l găsească.
Domnul Stanley l-a căutat pe dr. Livingston în junglele sălbatice ale Africii, timp de şapte luni şi jumătate, înainte de a-l găsi. Când era posibil călătorea cu barca. Altădată, mergea pe jos. A fost bolnav şi a întâmpinat tot felul de greutăţi. Dar n-a renunţat. El credea că dr. Livingstone era pe acolo pe undeva şi a continuat să-l caute până ce l-a găsit la Ujiji, aproape de lacul Tanganica.
În jocurile tale de-a v-aţi ascunselea cu prietenii tăi, ştii că ei sunt pe undeva pe aproape şi crezi că, dacă vei continua să-i cauţi, îi vei găsi. Aşa fiind, îi cauţi mereu şi cu siguranţă că-i vei găsi.
Tot aşa este şi cu jocul de-a v-aţi ascunselea cu Dumnezeu. Noi suntem cu ochii închişi, iar Dumnezeu este Cel care Se află ascuns. El nu este ascuns intenţionat. Păcatul este cel care L-a ascuns. Dacă credem că El este pe undeva, atunci să mergem să-L căutăm şi cu
siguranţă că Îl vom găsi.

Tu eşti la rând ca să cauţi. Fie ca cercetarea ta să înceapă chiar acum.

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button