ExterneStiri

Goodluck Jonathan a câştigat alegerile prezidenţiale în Nigeria însă opoziţia islamică nu a recunoscut rezultatul alegerilor

Goodluck Jonathan, un creştin din Sudul Nigeriei a fost declarat oficial câştigător al alegerilor prezidenţiale din Nigeria, însă opozanţii islamici au refuzat să accepte rezultatele voturilor din data de 16 Aprilie 2011.
G. Jonathan a câştigat alegerile cu un număr de 57%, iar de partea cealaltă, opozantul său Muhammadu Buhari cu 31%.
Observatorii internaţionali au declarat că nu au remarcat nici o încălcare semnificativă în timpul alegerilor, dar susţinătorii opozanţilor islamici, l-au acuzat pe G. Jonathan în exerciţiul de fraudă al voturilor, astfel partidul nigerian de opoziţie condus de principalul Muhammadu Buhari a refuzat să recunoască rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale.
G. Jonathan – este originar din regiunea sudica a Nigeriei şi este un creştin. El nu are nici un sprijin înregiunea nordică, unde este populată masiv de musulmani. Ca urmare, în nordul Nigeriei, după anunţarea rezultatelor alegerilor preliminare au izbucnit tulburări.

Între timp, poliţia crede că violenţa nu este asociată cu nici o bază etnică sau religioasă. „Violenţa este directionaţă către acele persoane care nu au acceptat rezultatele recentelor alegeri”,  a spus unul dintre reprezentanţii poliţiei nigeriene.

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button