ArticoleMeditatii

O lume mică micșorează un Dumnezeu mare

Anihilarea adevărului lui Dumnezeu

Un Dumnezeu în exclusivitate bun, iubitor și iertător este un zeu fabricat, blajin, moale, și numai bun de modelat după chipul și asemănarea noastră. Dumnezeul Scripturii modelează, nu Se lasă modelat. Este iubitor, dar în aceeași măsură drept. Este plin de milă și îndurare, dar în același timp pedepsește păcatul. Iubește, dar este un Dumnezeu gelos. Iartă, dar în același timp judecă. Dumnezeu este ceea ce este, nu ceea ce dorim noi să fie.

El a spus: “Sufletul care păcătuiește, acela va muri”  (Ezechiel 18:20).

Neconformitatea cu adevărul Scripturii aduce dezastrul. Dacă îți zidești casa pe nisip, la prima furtună totul se va spulbera. Dacă vei merge pe contrasens, inevitabil vei face accident. Asta se întâmplă când nu ne conformăm adevărului. Absența adevărului aduce dezastrul, iar dacă dorim să evităm dezastrul în viețile noastre, va trebui să ne conformăm învățăturii adevărului.

Trăim vremea învățăturilor false. Acum păcatul este numit boală, iar dumnezeul omenirii nu este Dumnezeul Scripturii, ci este un chip modelat, din plastilină, ce execută întocmai ceea ce dorește omul. Dumnezeu a spus: “Sufletul care păcătuiește, acela va muri.”  Acesta este adevărul.

Dumnezeu este neschimbat, la fel și adevărul Lui, iar dacă El a spus că sufletul care păcătuiește va muri, așa se va întâmpla. Aici nu vorbim de o moarte fizică, ci vorbim de moartea spirituală ce duce în iad. Dumnezeu este cine este, iar dacă nu vom accepta adevărul Lui, așa cum este el, vom înălța rugăciuni unui zeu propriu, care nu are urechi să ne audă, nici ochi să ne vadă și nici mâini să ne ajute.

Păcatul și Dumnezeu nu pot sta împreună. Acesta este adevărul.  

Homosexualitatea, curvia, avortul, ura, minciuna, mita, gândul nepotrivit, glumele proaste, beția, destrăbălarea, etc. sunt păcate. Tu le poți numi boală sau viciu, dar Dumnezeu le numește pe numele adevărat: păcate. Am face bine să credem despre păcat ceea ce spune Dumnezeu că este păcatul, și am face bine să nu-L dezbrăcăm pe Dumnezeu de atributele Lui. Scriptura este un întreg și îmi place să o compar cu un puzzle. Dacă lipsește o singură piesă, puzzle-ul nu este complet. Nu putem predica doar harul sau doar judecata. Adevărul este un întreg. Puzzle-ul trebui să fie complet.

Într-o lume dezordonată, voi fiți ordonați. Într-o lume care ascunde adevărul, voi luptați pentru lumina adevărului.  Îndrăzniți să fiți pentru Dumnezeu în aceste vremuri tulburi.  

Suntem chemați la a spune adevărului pe nume, dar nu prin ceartă, nu prin vătămarea oamenilor, ci prin dragoste. Suntem chemați să mustrăm cu toată învățătura și să apărăm adevărul.

“Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică. Mustrați pe cei ce se despart de voi; căutați să mântuiți pe unii, smulgându-i din foc; de alții iarăși fie-vă milă cu frică, urând până și cămașa mânjită de carne” (Iuda 20-23). 

Am fost chemați la acceptarea adevărului, un adevăr pe care chipul de lut îl respinge, din cauza păcatului. Apoi am fost chemați să propovăduim adevărul cu riscul de a fi batjocoriți, umiliți, loviți, marginalizați.

Dragi creștini, trăim într-o lume bolnavă care L-a micșorat pe Dumnezeu. A. W Tozer, un om a lui Dumnezeu, spunea: “Dumnezeu este micșorat, omul este degradat, păcatul este subestimat și Hristos este discreditat.”  

Îndrăzniți să apărați adevărul și să-l prezentați lumii așa cum este el. La aceasta am fost chemați.

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button