Rugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Republica Maldive

Maldive este o ţară a cărei teritoriu cuprinde un grup de 1190 insule din Oceanul Indian. Constituţia din 1997 a desemnat Islamul ca fiind religia oficială a statului Maldive, iar sub autoritatea acestei legi, guvernul a cerut tuturor cetăţenilor ţării să fie musulmani. Datorită acestui fapt, libertatea religioasă a fost restrânsă semnificativ, fiind interzisă practicarea oricărei alte religii afară de Islam.

Turiştilor care vizitează Republica Maldive şi muncitorilor străini care lucrează în Maldive, li se permite să-şi practice religia de care aparţin, dar numai într-un  mod privat. Nu este permis însă prozelitismul, evanghelizarea şi răspândirea de literatură creştină.

O represiune severă condusă de autorităţi în 1998 a condus  la întemniţarea şi torturarea severă a 50 de creştini maldivieni şi expulzarea a 19 străini bănuiţi că promovează învăţătura creştină. Cu toate că majoritatea celor întemniţaţi au fost eliberaţi, aceştia continuă să fie monitorizaţi cu mare atenţie.

Rugaţi-vă pentru:

  • libertate religioasă în Maldive;
  • creştinii care vestesc Evanghelia în ascuns;
  • turiştii şi muncitorii creştini care lucrează în Maldive.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button