Editoriale

Lupta pentru rugaciune

Reformatorul Luther a zis: „După cum e de datoria pantofarului să repare pantofi şi a croitorului să croiască haine tot aşa e treaba creştinului să se roage
În experienţa mea spirituală, am văzut momente în care, când duc o luptă grea cu vreo situaţie sau ceva există în viaţa mea ce mă blochează, puterea şi dorinţa de rugăciune scade. Pur şi simplu nu puteam să mă rog şi nu îmi găseam resursele pentru a mă putea ruga.
Asta este, cred eu, una dintre cele mai mari ispite în viaţa noastră de credinţă. Să nu găsim resurse interioare pentru a ne ruga cu putere şi ungere spirituală pentru noi înşine mai întâi.
Apoi vezi cum apar alte şi alte probleme ca un domino…
Dacă la biserica unde mergem nu se acordă importanţa cuvenită rugăciunii, şi prietenii ce îi avem nu au nici ei o viaţă de rugăciune bună, atunci situaţia este şi mai dificilă. Intrăm în dificultăţi.
O Biserică fără o viaţă de rugăciune este mai mult moartă şi faptul că nu este roditoare, dinamică spiritual, este o consecinţă a neglijării rugăciunii. Într-o astfel de adunare, puţina rugăciune ce mai este, e slabă, fără direcţie, e seacă, fără ungere, fără inspiraţie şi mai sus de tavan nu are putere să se înalţe. Cântările, predica, atmosfera în adunare, toate sunt goale din aceeaşi cauză.
Oamenii vor veni mai rar. Tăria spirituală scade şi zâmbetul şi bucuria se stinge. Fără tărie, fără bucuria mântuiri, adunarea slăbeşte şi tot mai mulţi se vor întreaba ce nu merge bine?
În curând mulţi vor începe să aibă probleme, din ce în ce mai multe. Va exist un vid de călăuzire, de putere de a rezolva problemele credincioşilor prin soluţii ale Cuvântului lui Dumnezeu. Alţii nu vor mai veni la adunare…şi răul nu doar trece pe acolo, ci îşi caută loc de domnie să influenţeze pe copiii lui Dumnezeu la rău.
Succesul slujitorilor şi predicatorilor e garantat de multa rugăciune ce îi inspiră şi Duhul Sfânt vorbeşte clar şi cu convingere prin ei. Când se întâmplă asta biserica cunoaşte o transformare vizibilă şi mari binecuvântări coboară.
Şansa unei transformării este în schimbarea priorităţilor, rugăciunea serioasă din inimă trebuind să fie prima pe listă, după părerea mea.
Rugăciunii îi trebuie acordat cel puţin un timp special aşa cum acordăm oricărui lucru. Gătitul, spălatul, curăţenia şi altele au timpul lor, pentru că suntem conştienţi că fără acordarea timpului necesar acestora, vom suferi de foame, de mizerie, hainele vor fi mereu murdare, etc. Cum suntem noi dacă nu ne rugăm ?
Timpul de rugăciune trebuie programat ca ceva de mare importanţă. Nu trebuie să fie la marginea vieţii noastre cotidiene. Timpul rugăciuni nu este şi nu trebuie să fie ceva opţional. Nu trebuie să fie un chin sau o povară. Este bucuria credinciosului să fie parte importantă din acest eveniment al zilei.
Am văzut că sunt mai multe tipuri de rugăciune, cel puţin 7 tipuri pe care eu le-am văzut, probabil că mai sunt.
Eu încep să mă apropiu mai uşor de Domnul acum, ştiind aceste lucruri. Conştientizez ce nevoi am şi cum să mă apropiu de El. Apoi încep să mă rog după situaţie şi necesitate.
În ultimii ani în mod special mi-am dorit să găsesc pe cineva care mă poate ajuta şi inspira în viaţa de rugăciune profundă. Încă mai caut 🙂
Caut pe cineva care CREDE ce a zis Iisus, că dacă începem să ne rugăm în mod serios, Dumnezeu va schimba ceva. Va mişca Duhul peste noi ca să ne dea mai multă viaţă, mai multă biruinţă şi călăuzire în Cuvânt, familie, slujire, adunare şi viaţa de zi cu zi.
Marii oameni ai lui Dumnezeu au vorbit despre puterea rugăciunii. O putere este o armă, deci avem o armă ce ne ajută atât să ne apărăm cât şi să atacăm duşmanul.
Mă rog ca să trecem peste toate piedicile ce sunt în viaţa noastră şi să începem puţin câte puţin să ne rugăm cu credinţă. Mai e valabil că dacă doi sau trei care cer ceva, cu credinţă, în Numele lui Iisus Cristos, vor primi acel lucru ?
Doi sau trei oameni dacă pornesc într-un grup să se roage serios cu credinţă şi viziune, ei pot ajuta şi schimba totul în jurul lor. Pot ajuta Biserica lor şi pot ajuta liderii lor într-o măsură mare.
De fiecare dată când Dumnezeu a început să facă ceva măreţ, special, a făcut-o deoarece oamenii care au văzut bine nevoile reale din jurul lor, s-au rugat, au strigat către Domnul, împreună cu alţii, şi au crezut în puterea rugăciunii lor în Numele Domnului Iisus Cristos.
1 Tes 5:17 „Rugaţi-vă neîncetat.
Doamne Iisuse, dă-mi te rog doi-trei oameni cel puţin, care cred în Tine şi în puterea Ta transformatoare şi cu care să mă pot ruga. Amin.
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button