Meditatii

Pocăinţa Tâlharului

“Împreună cu El, eu fost răstigniţi doi tâlhari: unul la dreapta şi celălalt la stânga Lui.” (Matei 27:38)

Să urmărim pocăinţa unuia dintre tâlharii răstigniţi de o parte a crucii Mântuitorului! La început, şi acest tâlhar a fost luat de valul batjocurilor care erau aruncate asupra lui Isus, dar cu toţi ştim căci Domnul Dumnezeu i-a atins inima chiar atunci pe crucea din dealul Golgotei. În ziua veşniciei vom afla cu exactitate ce l-a condus pe acest om la pocăinţă. Până atunci, să urmărim calea pe care a parcurs-o spre veşnicie, după cele scrise în Luca 23:

  • Temerea de Dumnezeu: “Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care eşti sub aceeaşi osândă?”
  • Recunoaşterea viovăţiei sale: “Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre.”
  • Recunoaşterea nevinovăţiei Mântuitorului: “dar Omul acesta n-a făcut nici un rău.”
  • Rugăciunea către Mântuitorul: “Doamne, adu-Ţi aminte de mine…”
  • Credinţa că Isus va reveni: “…când vei reveni în Împărăţia Ta.”

La o astfel de atudine de inimă sinceră, Mântuitorul răspunde cu asigurarea vieţii veşnice: “Astăzi vei fi cu Mine în rai.” Iată calea simplă şi sigură de apropiere de Mântuitorul Isus Hristos, nu trebuie să fi bogat, nici chiar sărac dacă eşti, Isus te primeşte aşa cum eşti tu. Tot ceea ce trebuie să faci este ca tu să-i dai Lui inima pentru ca El să ţi-o curăţească şi vei devenii un om nou, liber de păcat. Fiecare poate merge pe această cale.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button