ArticoleMeditatii

Tot ce avem este de la Dumnezeu

“Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-Ți aducem.” (1 Cronici 29:14)

Ai putea să-I aduci ceva lui Dumnezeu ca venind de la tine, fără să-l fi primit de la El? Laudele, mulțumirea, rugăciunea, chiar și închinarea noastră vin de la El. Dacă nu ne-ar oferi resursele necesare, nu am putea iniția nicio faptă bună. Să recunoaștem că nimic bun nu vine de la noi, dacă El nu ar fi pus acolo o sămânță de bunătate.

“Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. (Coloseni 1:16)

El le-a creat pe toate și pe toți.

Atunci, ce I-am putea aduce lui Dumnezeu?

  • mulțumirile noastre? sunt pentru că ne-a dăruit cele necesare.
  • laudele? sunt pentru că merită.
  • roadele credinței? sunt tot daruri ale Sale.
  • talentele noastre? le aducem în slujba Sa pentru că ne-a înzestrat cu ele.
  • inima noastră? este deja a Creatorului ei.

Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?” (1 Corinteni 4:7)

Orice ofrandă, orice slujire personală, o facem ca și răspuns la chemarea Sa. A trăi o viață după voia Domnului presupune puterea pe care Duhul Său cel sfânt o dă omului.

Împăratul David, la finalul domniei sale, după zeci de ani de experiențe cu Dumnezeu, Îl binecuvântează pe Dumnezeu în mijlocul poporului Israel, exclamând cu smerenie și recunoștință:  “Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-Ți aducem.” (1 Cronici 29:14) El declară astfel că tot ce are a primit de la Dumnezeu, și chiar și ceea ce îi dă el lui Dumnezeu i-a fost dăruit de către Dumnezeu. 

Doamne, ajută-ne să te putem vedea și recunoaște pe Tine în orice aspect al vieții în care am fi tentați să credem că Ți-am putea aduce vreun lucru ca venind de la noi!

Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” (Romani 11:36)

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button