Devotionale

Obiceiul de a mulţumi

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” (Filipeni 4:4)
În fiecare dimineaţă, când ne trezim, ar trebui să-I mulţumim Domnului pentru sănătate şi pentru faptul că ne-a mai oferit încă o zi de viaţă. Să îngenunchem şi să-I mulţumim pentru mântuirea pe care o avem în Isus Hristos.
Vrem să ne gandim la multe binecuvântări primate şi nu dorim să tânjim după lucrurile pe care nu le avem.
Dumnezeu a făcut multe pentru noi, şi totuşi aşa de uşor ne văicărim şi râvnim după mai mult. Cum ne putem deprinde să fim veseli? Cum putem trăi în fiecare zi fiind recunoscători? Trebuie să ne întreptăm privirile asupra lui Isus (Evrei 12:2).

Se povesteşte despre o fetiţă sclavă care cu mulţi ani în urmă a fost vândută la o licitaţie. Cineva era hotărat să cumpere fetiţa aceea drăguţă. Oferta a crescut tot mai mult, dar în final persoana în cauză a reuşit să o cumpere. El a venit la fetiţă şi i-a spus: “Acum poţi merge oriunde vrei şi poţi, şi să faci ce vrei tu, nu mai eşti sclavă de azi eşti liberă”
Fetiţa se uită la faţa lui blajină şi prietenoasă şi îl întrebă: “Chiar vreţi să spuneţi că mă veţi lăsa să fiu liberă?”
“Da”, răspunse omul. “Asta vreau să spun”.
Cu lacrimi în ochi, fetiţa căzu la picioarele lui şi îi spuse: “voi fi sclava Dumneavoastră pe vecie”

Exact acelaşi lucru l-a făcut şi Isus  pentru noi. Nu ştiu caţi bani a plătit omul din povestire pentru fetiţa sclavă, dar cred că nu se poate compara cu preţul pe care l-a plătit Isus ca să ne facă liberi. El Şi-a dat însăşi viaţa Sa pentur noi. S-ar cuveni ca şi noi să avem aceeaşi atitudine pe care a avut-o fetiţa eliberată. Ar trebui să cădem la picioarele lui Isus şi cu lacrimi în ochi să-I spunem” “Voi fi al Tău şi Te voi sluji pe vecie”

Eli A. Yoder – Stuarts Draft, VA

Cel care are o memorie scurtă nu poate face mulţumiri.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button