Articole

Libertate – Ai nevoie de Ea ?

Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11,28)
L – este pentru Doamna Libertate. Această femeie de cupru, înaltă cât un bloc cu 15 etaje, ţine în mâna stângă o tăbliţă pe care se află data Declaraţiei Americane de Independenţă. Mâna dreaptă este mult ridicată în sus, ţinând o torţă aprinsă. La picioarele ei se află un lanţ rupt.
I – este pentru Isére, numele vasului francez pe care a călătorit Doamna Libertate din Franţa, unde a fost lucrată, la New-York, unde se află ca symbol al speranţei pentru refugiaţii şi imigranţii din multe ţări. Au fost necesare 214 lăzi pentru cele aproape 225 000 kg ale statuiei.
B – este pentru Bartholdi, sculptorul francez care a proiectat Statuia Libertăţii şi a strâns bani pentru a face ca visul să devină realitate. Poporul Franţei a dat pentru statuie 250 000 de dolari, iar poporul Statelor Unite a dat cam 280 000 de dolari pentru soclul pe care avea să fi e aşezată Doamna Libertate.
E – este pentru Eiffel, Alexandre G. Eiff el, omul care a construit scheletul de fi er al statuiei. Înăuntrul acestui schelet se afl ă o scară în spirală cu 168 de trepte.
R – este pentru Reprezentanţii Franţei şi Americii, care au fost prezenţi la 28 octombrie 1886, când a fost dezvelită statuia. Preşedintele Grover Cleveland a dedicat statuia ca simbol al libertăţii pentru toţi asupriţii şi cei fără cămin din lume.
T – este pentru Tiranie, opusul libertăţii. Ziarele sunt pline de istorisiri despre dezordini, revoluţii, lovituri, şi răscoale. Sute de mii de oameni îşi riscă viaţa în căutarea libertăţii. Refugiaţii din cauza tiraniei încă mai mişună prin lume, căutând libertatea.
A – este pentru Ascultare. Creştinii sunt chemaţi să fie cetăţeni ascultători, supuşi, respectuoşi şi muncitori. Să fie o bună pildă pentru alţii în toate privinţele.
T – acesta este pentru Temperanţă. Este bine ca în toate manifestările vieţii noastre să dăm dovadă de cumpătare. Chiar şi libertatea se cere a fi folosită în mod judicios, fără a se face abuz de ea.
E – este pentru Egalitate. Înaintea lui Dumnezu toţi oamenii sunt egali. La El nu este părtinire. Noi suntem îndemnaţi să ne considerăm la fel. Doamna Libertate simbolizează această dorinţă naturală a inimii omeneşti. Ea spune: „Dă-mi mie mulţimea aceasta de oameni obosiţi, săraci şi
care doresc să respire liber. Cu toate acestea, această mulţime de oameni are nevoie de mai mult decât numai de cuvinte frumoase. Lanţurile păcatului trebuie rupte, pentru ca omul să fi e cu adevărat liber. Este necesar ca omul să scape de tirania lui Satana. Aceasta este posibil numai luând seama la Cuvintele Autorului Libertăţii. „Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă”.

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button