ExterneStiri

Arderea Coranului de către pastorul Terry Jones a adus nemulţumiri în rândul musulmanilor

Planul pastorului Terry Jones de arderea a unui Coran în data de 11 septembrie 2010, a fost împlinit anul acesta în 20 Martie la o Casă de Rugăciune din Gainesville, Florida, în prezenţa a zeci de credincioşi, unde a fost distrus un exemplar din cartea sfântă a musulmanilor. Coranul a fost pus pe o tavă în centru clădirii şi i s-a dat foc cu o brichetă.
Fotografii şi înregistrări video de ardere a Coranului, au fost postate pe internet, şi cum era de asteptat, a provocat o explozie de furie în Orientul musulman, numărul de victime depăşind astfel toate acţiuni similare în ultimii ani.
Centru de unde au început să iese la iveală răzbunările au fost în Afganistan în 25 Martie, după rugăciunile tradiţionale de Vineri la Moscheea Albastră Mazar-i-Sharif, Mohammed Shah Adele a ţinut un timp de predici foarte lungi accentual său fiind pe evenimentul care le-a tulburat liniştea din cauza arderii Coranului, acesta spunând la sfârşitul predicilor sale că un asftel de eveniment trebuie pedepsit.

Imediat după aceste cuvinte zeci de musulmani s-au îndreptat către ONU unde au pătruns în cladire şi au ucis 4 gardieni şi 3 diplomaţi din ţările occidentale, norvegiana Siri Skare, românul Filaret Hanks şi suedezul Joachim Dungelya, iar două corpuri au fost decapitate şi aruncate într-o groapă de canalizare.

A doua zi o mulţime de musulmani au început să strige “Moarte Americii” şi au îcercat să ia cu asalt sediul ONU din Kandhar, însă au fost opriţi de poliţia afgană şi unităţile militare. În ciuda acestui fapt, duminica asaltul a fost repetat iar numărul de morţi fiind în creştere, aproximativ 38 de oameni şi-au pierdut vieţile.

Pastorul Terry Jones a declarat pe 2 aprilie într-un interviu la canalul de televiziune American ABC că pentru tot ceea ce se întâmplă în Afganistan după arderea Coranului nu este responsabil. De asemena Terry Jones a avertizat că pe 22 aprilie intenţionează să organizeze din nou un act public de ardere a Coranului, de data aceasta în faţa celei mai mari moschei din SUA, situată in Dearborn, Michigan avand în vedere că aproximativ jumătate din populaţia din aceea zonă sunt musulmani vor fi cele mai mari revolte religioase aflate până acum în Statele Unite.

Este demn de remarcat faptul că pastorul Jones face parte dintr-o tendinţă relativ nou în creştinism – carismatic penticostală (în 1980 el a condus congregaţia în Köln (Germania), şi mai târziu sa mutat în SUA, unde a dezvoltat micile sale bisericii în Florida).

După cum se vede din rezultatele acestor evenimente, micile conflicte apărute între creştinism şi Islamism sunt gata să pună întreaga naţiune la un pas de un război religios. Acesta este exact cazul în care o scânteie nesemnificativă a aprins flăcările de ură a întregii civilizaţii.

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button