Editoriale

Nu îţi mai scuza păcatul

indexAvem tendinţa să ne scuzăm când greșim în loc să ne recunoaștem greșala, nu ne plac consecinţele păcatului, așa că mai degrabă ne uităm la cutare și cutare care a păcătuit mai rău decât noi, și ne mulţumim că nu am păcătuit așa grav ca și cutare. Doar pentru că păcatul tău e mai mic, nu înseamnă că nu e păcat și nu te face mai sfânt sau vrednic să condamni pe alţii.

Atunci când am greșit mii de “soluţii” ne vin în cap care au scopul să diminueze gravitatea faptelor făcute, și nu de puţine ori folosim acele scuze. De parcă nu am știi că soluţia e recunoașterea greșelii și pocăinţa de ea. Nu înţeleg de ce răul ne pare mereu mai ușor decât binele, deși știm că doar binele ne va aduce pacea după care tânjim.

Hai să nu mai fim “pocaiţi de duminică” sau să purtăm doar un nume care nu ne definește, fugari cred că ni se potrivește mai bine de multe ori. Nu se merită să ne ascundem de Faţa Celui ce ne dorește doar binele, dacă am avea un Tată rău ar fi altă problemă, dar avem un Tată minunat, știm că nu ne refuză ori de câte ori venim la El. Poate te-ai săturat de câte ori ai păcătuit și ţi-e jenă și rușine să-I spui a mia oară “Iartă-mă”…  ce-I drept un “iartă-mă” fără fapte de pocăinţă nu ajută. Domnul să ne ajute pe toţi!

Nu știu dacă ne dăm seama dar aceste scuze sunt niște capcane întine în faţa noastră pentru a nu experimenta eliberarea, fericirea, pacea și o viaţă palpitantă cu Dumnezeu – o viată trăită din plin.

Măcar să nu fim ipocriţi și să judecăm pe cei din jur, să-i acuzăm și să rostim condamnare peste ei. Mai bine le-am spune: “Nici eu nu-s mai bun, dar vreau să te ajut dacă mă lași.” sau “știu motivele tale, știu cum te simţi, dar păcatul nu e soluţia, din păcate am încercat și eu și nu mi-a adus bine, ci mai multă amărăciune..”.

Show More

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button