Meditatii

Isus a învins moartea în locul tău

„Ne-a născut din nou … la o nădejde vie” (I Petru 1)

Ernest Becker a scris o carte intitulată „The Denial of Death” [Negarea Morţii]. În această carte el spunea că noi ne trăim viaţa ignorând, evitând şi respingând adevărul, că suntem muritori şi că mai devreme sau mai târziu cu toţii vom muri. El a arătat că acesta este motivul dependenţei noastre de muncă, acceptării dependenţelor şi obsesiei faţă de bani şi siguranţă. Becker a publicat această carte în 1974 cu mare vâlvă, a câştigat Premiul Pulitzer şi a devenit faimos. În acel an a aflat că are can­cer, în acel an s-a întors la Dumnezeu. în acel an a murit.

Se spune că statul Arizona din Statele Unite are cea mai mare fundaţie de cronici din lume. Pentru o sumă mare de bani, sângele îţi poate fi umplut cu anticoagulant’, ţi se îngheaţă trupul şi se păstrează în capsule cu lichid de nitrogen la minus 320 de grade până când vei fi reîncălzit mai târ­ziu, în acel moment tehnologia medicală avansată te poate vindeca de orice boală care te-a ucis şi poţi trăi din nou. Sau, dacă nu-ţi place să stai în frig, o altă companie îţi poate oferi „veşnicia într-o cutie”. Pentru o sumă mică de bani, ADN-ul tău este pus într-o cutie pentru următorii 10.000 de ani aşa încât să poţi fi donat oricând doreşti.

Ţi se oferă şi posibilitatea de a-ţi primi banii înapoi după 10.000 de ani, deşi este greu de spus cine îi va primi dacă ceva nu merge bine. John Ortberg scrie: „încercăm să depăşim moartea pe căi subtile; cluburi de sănătate, creme pentru piele, tehnici chirur­gicale, diete noi, clime mai calde, medicamente mai bune, doctori mai deştepţi şi altele. Poate ştiinţa ne va ajuta să trăim pentru totdeauna, asemenea rasei struldbrugilor fără dinţi, păr şi memorie ai lui Gullliver”. Bucură-te, Domnul Isus a învins moartea şi învierea Lui îţi garantează şi ţie învierea: „Ne-a născut din nou … la o nădejde vie … la o moştenire nestricăcioasă” (1 Petru 1:3-4)

Preluat din Meditatii Crestine, Misiune.Ro
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button