ExterneStiri

Istoricii Britanici au descoperit primul portret al lui Isus realizat în timpul vieţii

Istoricii biblici încearcă să afle dacă una dintre cele 70 de tăbliţe descoperite într-o peşteră în Iordania ilustrează primul portret al lui Iisus. Imaginea, care reprezintă un bărbat purtând o coroană de spini pe cap, se presupune că a fost realizată în timpul vieţii lui Iisus, scrie Daily Mail.
Portretul, puţin mai mic decât un card de credit, a fost descoperit într-o peşteră din Iordania, odată cu alte aproximativ 70 de cărţi din foiţe de metal.
Istoricii cred că această colecţie a fost realizată de primii creştini în primele decenii după crucificarea lui Iisus Hristos. Cea mai convingătoare dovadă că aceste cărţi sunt creştine este aceea că pe una dintre ele pare a fi ilustrată o hartă a Ierusalimului şi cruci în afara zidurilor oraşului.
De asemenea, pe una dintre tăbliţe pare a fi scris „Salvatorul Israelului” în limba ebraică veche.
Directorul Departamentului Iordanian de Antichităţi, Ziad al-Saad, crede că aceste tăbliţe ar putea fi mai importante decât inscripţiile de la Marea Moartă.
Citeşte ştirea întreagă pe: Mediafax.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button