Recenzii CarteStiri

Am iubit o fată – Walter Trobish

Corespondenta intre autor si un tinar camerunez sta la baza acestei carti traduse in peste 70 de limbi. Autorul acestei carti, Walter Trobisch, a fost pastor luteran german, nascut la Leipzig, cu studii de teologie facute la universitatile din Viena, Leipzig, Heidelberg, Rock Island (SUA) si apoi Paris. Sotia sa Ingrid, americanca, de origine americano-suedeza, provine dintr-o familie cu zece copii, dintre care unii s-au dedicat lucrarii misionare in Bolivia, Tanzania, Coreea, Pakistan. (click pe imagine pentru a comanda cartea)
Din 1953, sotii Trobisch au lucrat ca misionari, apoi profesori de liceu in Camerun, fosta colonie franceza. In Africa, sotii Trobisch s-au ocupat in mod special de problemele tineretului si ale casatoriei. Prin publicarea corespondentei de fata, ei dezvaluie conditiile grele de dezvoltare ale tineretului african in lupta cu obiceiurile retrograde tribale. Sub aceasta poveste de dragoste se profileaza lupta de secole a sufletului omenesc pentru puritate si revelatia lui Dumnezeu in intunericul omenirii bintuite de egoism, nedreptate si asuprire.
Este inainte de toate sarcina crestinilor de a aduce marturie idealului iubirii dintre un barbat si o femeie, fara sa neglijeze problema sexualitatii, problema centrala in viata de toate zilele, mai ales a tineretului. Povestea de iubire a celor doi tineri africani, Francisc si Cecilia, precum si framintarile lor sufletesti, apartin rasei umane, eroii acestei drame putind avea orice nationalitate de pe pamint. Aceasta carte a facut turul lumii. A fost tradusa in peste 70 de limbi. Ea este citita in China si printre eschimosi. A aparut in ebraica si araba, in Braille pentru nevazatori, in esperanto. A fost publicata in principalele limbi europene, inclusiv cele din Europa de Est. Ca urmare a acestei carti, a rezultat o avalansa de scrisori ale cititorilor care cereau ajutor pentru problemele lor familiale, in urma carora sotii trobisch au inceput o alta lucrare: au primit invitatii in toata lumea sa tina seminarii pe tema vietii de familie. Continutul acestor seminarii a aparut in cartea lui Ingrid Trobisch Bucuria de a fi femeie, precum si cea a lui Walter, M-am casatorit cu tine.
Comanda cartea acum la doar 7 Ron…Click Aici sau click pe imagine

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button