Persecutii

Mogadishu: misiune evanghelică, singurul răspuns la violența Al-Shabab

_24183Episcopul Djibouti și administratorul apostolic de Mogadishu, Mgr Giorgio Bertini, a declarat că misiunea evanghelică este singurul răspuns la ură și violență impuse de ideologiile a grupului  islamic extremist al- Shabab, raportează CISA.

„Din Somalia în Irak, inclusiv în Egipt și Siria, creștinii sunt adesea persecutați și alungaţi. Mulți îi consideră ca pe ceva străin de majoritatea musulmană. Câțiva lideri religioși extremiști încearcă să împiedice prezența și existența lor în aceste țări, care sunt de multe ori singura opoziție la ura și violența impuse de ideologiile extremiștilor islamici,” ar fi spus Mgr Giorgio Bertini în AsiaNews.

De ani de zile, episcopul a avut grijă de comunitățile mici catolice din cele două țări, care trăiesc într-un mediu dominat de extremismul islamic, anarhie și violență teroristă.

„În Somalia”, a spus el, „populația este victima haosului și cruzimii cauzată de Tribunalele Islamice și mișcarea Al- Shabab, care exportă teroriști peste tot în lume.”

La data de 21 septembrie, grupul terorist a luptat pentru a stabili un stat islamic în Cornul Africii, a atacat mall Westgate în Nairobi și a lua sute de ostatici timp de trei zile.

Asaltul cauzat de cel puțin 15 de teroriști s-a încheiat cu peste 60 de morți și sute de răniți.

„Ne temem”, a explicat el, „grupuri de fanatici care urmăresc o ideologie religioasă care nu reprezintă gândurile și ideile majorităţii populației. Somalia este un exemplu de modul în care unele zone din Orientul Mijlociu ar putea deveni  în cazul unui colaps al guvernului. În cazul în care autoritățile centrale nu își exercită puterea, ei [al- Shahab] sunt liberi să facă ce vor.”

Există mai mult de 100 de creștini în Somalia în timp ce Djibuti are aproximativ 5.000 .

„În Occident, oamenii sunt adesea uimiți de numărul acestor locuri”: nu sunt preoți, mai puțin de 100 de creștini, incapacitatea de a converti la creștinism. Aceste cifre aparent descurajază misiunea Bisericii. Cu toate acestea, fiind martor a Evangheliei în țări precum Somalia înseamnă a se da pe sine la inițiativa lui Dumnezeu, participând cu creștinii la speranțele și suferința întregii populații.”

„Misiunea se adresează în primul rând musulmanilor care, datorită prezenței creștine, de multe ori găsesc un nou mod de viata, unul care răspunde cu iubire la ura și violența impuse de ideologiile de islamicilor extremiștii”, a subliniat Mgr Bertin.

„Din păcate,” a spus el, „această abordare nu poate fi măsurată. Numai cu credință și speranță putem masura sensul prezenței noastre.”

Articol tradus cu permisiune de la sursa: http://www.christiantelegraph.com/

Show More

Related Articles

One Comment

  1. Dacă vrei să te implici și tu în misiune transculturală citește mai jos!

    Misiunea

    Misiunea Wycliffe România, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, este de a face ucenici ai lui Cristos din toate neamurile, oferindu-le accesul la Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lor, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte metode inovatoare.

    Viziunea

    Nici un popor fără Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lui.

    Și tu poți să te implici! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button