Articole

Lucruri benefice din Exod

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/David_Roberts-IsraelitesLeavingEgypt_1828.jpg/300px-David_Roberts-IsraelitesLeavingEgypt_1828.jpg

Întreaga experiență a Exodului ne învață ce înseamnă o viață victorioasă ,nu una fără înfrăngeri ,ci fără văicăreli ,nu una fără ispite ,ci una fără cedări facile de teritorii . Deși pare ciudat, rătăcirea prin pustie este un simbol al imaturitați . Bătăliile pierdute pe cămpul de luptă sunt defapt bătălii pierdute înainte de luptă,cănd frica și lipsa de motivație își fac prezența . Va trebui să înțelegem că lipsa de curaj aduce numai probleme generaților care au să vină . Creatorul luptă de partea noastră ,dar nu o face în absența noastră. Uitați-vă la gardul pe care Iosua trebuia să îl sară, bizuirea pe înțelepciunea proprie . Poporul avea pămănt dincoace de Iordan ,dar dincolo de fluviu erau promisiunile mărețe a Lui Dumnezeu . Dincoace de Iordan era o zonă de comfort . Însă dincolo era plină de încercări și ispite . Dumnezeu dorește să nu ne plăngem de circumstanțe ,ci să le biruim ! Iosua a reușit să cucerească Canaanul ,avănd doar 5 cărții din Biblie ,cu căt mai ușor ,ne este nouă !

Rahav nu se temea de oștirea lui Israel ,ci de Domnul Lui Israel ,iar frica de Domnul este începutul înțelepciunii.

Privind la Rahav putem înțelege că nimeni nu e departe de harul Lui Dumnezeu . Rahav nu se temea de oștirea lui Israel ,ci de Domnul Lui Israel ,iar frica de Domnul este începutul înțelepciunii.Solomon a născut pe Boaz din Rahav ,Boaz pe Obed ,Obed pe Iese ,Iese pe David .Restul o poveste fascinantă . Cu David un om după inima Lui Dumnezeu ,și care prin urmași naște pe Hristos . Însa Rahav stă la capătul firului de har . Aceasta ,pentru că Dumnezeu nu ascunde geneologia Lui Hristos ,ci o lasă sub ochii noștri ,să ne spună tuturor ,că la El există a doua șansă!
Iosua cel mai probabil că se frămănta legat de armamentul lui cu care v-a merge împotriva Ierihonului ,dar cănd a ridicat privirea spre cer ,deja lupta era căștigată . Domnul nost’ stătea în fața Lui Iosua ,care a învățat rapid că nu poți avea biruințe ,pănă nu te predai .
Dumnezeu nu te cheamă să îl înțelegi ,ci să îl asculți .

Iar ascultarea în lipsa întelegeri,înseamnă dragoste.

David Nedelcovici

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button