Adolescenti

O privire asupra lumii de astăzi – Adulterul

Ce este adulterul? Cât de normal sau de anormal este acesta într-o societate modernă, emancipată? Sunt oare cei ce au luat decizia de a nu comite adulter, dintr-un principiu creştin nişte încuiaţi, nişte înapoiaţi? Iată câteva dintre întrebările pe care uneori oamenii şi le pun atunci când vine vorba de subiecte ce ţin de căsătorie, romantism, fidelitate, principii de viaţă, etc.

Cuvântul “adulter” (fr. adultere, lat. adulerium) este definit de dicţionar ca fiind o “încălcare a fidelităţii conjugale“. Potrivit Wikipedia adulterul reprezintă actul sexual voluntar dintre o persoană căsătorită şi o altă persoană care nu este căsătorită cu prima“.

Dacă pe vremea bunicilor cei prinşi săvârşind o astfel de practică mai erau încă subiect al ruşinii şi al oprobiului public (mai cu seamă femeile) astăzi este privit de multe ori ca şi parte integrantă a vieţii. Ne-am emancipat, ne considerăm mai cultivaţi decât strămoşii noştri (după cum zice în cartea noastă Luis Palau) şi totuşi din acest punct de vedere omul a regresat. Lăsând la o parte principiul biblic, apariţia acestei forme de trădare distruge tot ceea ce este mai frumos într-o relaţie de dragoste, aruncând în derizoriu frumuseţea intimităţii dintre un bărbat şi o femeie.

Biblia ne învaţă simplu că adulterul (preacurvia, curvia) este păcat, încă de la momentul când Dumnezeu a dat poporului evreu cele 10 porunci (vezi porunca a şaptea, care spune “să nu preacurveşti“, în alte traduceri “să nu comiţi adulter“). Desigur, Biblia este plină cu versete cât se poate de clare referitor la lucrul acesta. Şi principiul se referă la orice fel de necurăţie sexuală, inclusiv la trasul cu ochiu la o fată ce nu este soţia ta, chiar dacă nu eşti căsătorit… Care să fie motivul? Well, trebuie să ştiţi că Dumnezeu nu a dat nici o poruncă din porniri egoiste, de dragul de a ne vedea yesmani… Motivul pentru care el ne cere să facem un lucru are la bază grija pe care, ca un Tată bun, El ne-o poartă. Iar viaţa de familie, aşa cum bine ştim, poate fi un calvar sau un colţ de rai, în funcţiile de principiile care stau la baza ei şi pe care ne bazăm viaţa încă din tinereţe.

Preluat din: Adolescentzi

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button