ExterneStiri

Date noi despre cutremurul din Japonia

Conform ultimelor date oferite de poliţia japoneză, în urma cutremurului şi-au pierdut viaţa cel puţin 93 morţi, 539 de persoane au fost rănite, iar alte 351 au fost date dispărute. La acestea se adaugă alte 200-300 de cadavre găsite în urma tsunamiului care a lovit zona de coastă a oraşul Sendai.

În jurul orei 16:10, un tren de pasageri, care are la bord un număr necunoscut de persoane, a fost dat dispărut în urma unui val seismic generat de cutremur. Trenul aparținea companiei East Japan Railway Co. și circula în apropierea gării Nobiru, pe linia Senseki, care face legătura între oraşele Sendai şi Ishinomaki.

Conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite, până în jurul orei 16:25 (ora României) s-au înregistrat 67 de replici, majoritatea cu magnitudini de peste 6 grade.

În jurul orei 15:55, o puternică explozie a avut loc într-un complex petrochimic, lângă oraşul Sendai, din nord-estul Japoniei, a anunţat Agenția Kyodo.

Astăzi, în urma acestor evenimente, preşedintele american Barack Obama a transmis următorul mesaj: “Eu şi Michelle transmitem cele mai profunde condoleanţe oamenilor din Japonia, în special celor care i-au pierdut pe cei dragi în cutremur şi în urma tsunamiului. Statele Unite sunt pregătite să ajute poporul japonez în acest moment de mare încercare. Prietenie şi alianţa dintre cele două naţiuni este de nezdruncinat. Vom continua să monitorizăm îndeaproape valurile tsunamiului din jurul Japoniei şi Pacificului.

Sursa: Flacăra Închinării Media

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button