ExterneSocialStiri

Homosexualitatea întinerește în Israel

Homosexualitatea în Israel întinerește vizibil – la această concluzie a ajuns grupul de cercetători din Universitatea Tel-Aviv. Doctorul Guy Shilo a comentat rezultatele cercetărilor pe care le-a condus: ”Încă 15 ani în urmă homosexualii începeau să spună despre sexualitatea lor doar după 22 ani. Astăzi pragul s-a coborât la 16 ani și este în continuă scădere. Mai mult de 20 organizații promovează propaganda homosexuală și acordă „ajutor psihologic” adolescenților evrei de la 14 ani.”

Legislația din Israel susțin cele mai liberale viziuni cu privire la homosexualitate. În acest stat sunt fondate cluburi, centre de consultație, rețele comercială, hoteluri, ș.a. – special pentru homosexuali și lesbiene. Parade gay în masă și foarte costisitoare au loc anume în Israel.

Tot mai mulți reprezentanți LGBT se implică în politică, în organele de conducere a statului, în organele administrative, în Knesset, în armată, în Mossad și Histadrut. Mai multe de 12-14% din locuitorii din Israel sunt suporteri, avocați și apărători activi ai dragostei de același sex. Ca și în oricare altă societate occidentală „dezvoltată”, suporterii homosexualilor sunt cea mai activă și dinamică pătură a societății.

Primarul Tel-Aviv-ului recent a investit 100 mii NIS din bugetul orașului pentru realizarea unui film despre viața de paradis trăită de gay și lesbiene în Israel. La 4 august, ministrul protecției sociale a declarat că va aloca un buget mai mare pentru finanțarea cluburilor de gay, pentru a permite „homosexualilor și lesbienelor tineri să se adapteze mai ușor în societate.” Fostul prim-ministru și actualul  lider al celei mai mari fracțiuni din Knesset, Tzipi Livni, în unul din discursurile sale recente în Tel-Aviv a strigat cu mare înflăcărare la microfon: „Chem pe toti, care încă se rușinează și se tem să recunoască părinților și apropiaților că sunt gay sau lesbi – să recunoască acest lucru astăzi!”

Mai mult, o grupă de homosexuali din Haifa au decis să organizeze un marș de protest împotriva palestinienilor, care continuă să se țină de instituția „demodată” a căsătoriei tradiționale. Se planifică ca în Haifa, în același timp 10 perechi să devină „soț” și „soție” în fața camerelor de filmat a mass-media. Emisiunea va fi transmisă on-line în toată lumea occidentală.

Sursa: Moldova Crestina

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button