Stiri

SMURD, solutia pentru Romania!

In Romania, avem o interventie SMURD la fiecare 3 minute! SMURD – Serviciul Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare a devenit echivalent cu salvarea vietii in situatii-limita.

Planurile sunt mari: inca 30-35 echipaje in urmatoarele luni, cumpararea a cel putin 250 de ambulante, acoperirea tuturor judetelor tarii. Pe langa punctele dotate deja cu elicoptere – din Bucuresti, Targu Mures si Iasi, vor mai fi acoperite zone precum Constanta, Craiova si Timisoara-Arad. Citeste si: SMURD vrea sa-si cumpere avion din cei 2%
Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, care s-a luptat enorm pentru acest proiect, a dat detalii. „Sa finalizam raspandirea SMURD, sa existe in toate judetele tarii. Au mai ramas sase judete fara, cred ca pana la sfarsitul anului fiecare va avea cel putin doua-trei echipaje.
Vom lucra apoi la cresterea numarului de echipaje, unde trebuie, in judetele unde SMURD e functional. Judetele unde lipsesc acum echipajele SMURD sunt Tulcea, Teleorman, Gorj, Covasna, Salaj, Caras-Severin. Motivul principal e ca n-au intrat in programele de dotare ale Ministerului Sanatatii si ale Ministerului Administratiei si Internelor, in acest an prima prioritate e sa inchidem punctele neacoperite si sa continuam cu imbunatatirea centrelor unde exista”, afirma Raed Arafat, citat de Mediafax.

„Acum, la trei minute, exista o interventie SMURD pe plan national. Fata de acum doi-trei ani, numarul de interventii a crescut enorm, iar din punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ponderea interventiilor medicale tip SMURD prin echipaje de prim-ajutor si reanimare e la 80 la suta.
Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de achizitii de ambulante, e in curs procedura pentru elicoptere, o parte din ambulante vor ajunge si la SMURD si va permite deschiderea a inca 30-35 de echipaje in urmatoarele luni”, a adaugat Raed Arafat.

Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun viata unei persoane sau mai multora in pericol imediat: accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute, ni se explica pe site-ul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta…

…ne informeaza Agenda.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button