ExterneStiri

Papa vede educarea tineretului ca o soluție pentru încetarea violențelor anticreștine

 Într-un comentariu pentru încetarea violenței împotriva creștinilor și a altor religii, Papa Benedict al XVI-lea a folosit un discurs în 13 ianuarie către poliția italiană pentru a chema la educarea tineretului, în adevărata însemnătate a dreptății și a păcii, raportează Agenția Catolică de Știri.

„Chiar și anul trecut, din păcate, a fost marcat de violență și intoleranță,” a zis el în Palatul Apostolic al Vaticanului pe 13 ianuarie.

„Frecvent, în diferite părți ale lumii, ținta represaliilor și a atacurilor au fost creștini, care au plătit cu viețile lor pentru aderența lor la Cristos și la Biserică.”

Papa a făcut comentariile sale adunării poliției italiene statale care se îngrijește cu patrularea și apărarea Pieței Sfântul Petru.

Papa a spus că, în timp ce tinerii aud adesea cuvintele „dreptate” și „pace” fiind menționate, nu se fac destule pentru a explica ce înseamnă termenii cu adevărat.

„Dreptatea”, a explicat el, „nu este doar o convenție umană.” Dacă este văzută astfel, a adăugat el, poate sfârși fiind dominată și subminată de „criteriul utilității, al profitului și al posesiunilor materiale.”  Papa Benedict a spus că atunci când dreptatea este coruptă în acest fel, valoarea și demnitatea oamenilor poate fi „călcată în picioare.”

În realitate, dreptatea este o virtute care conduce voința umană „ îndrumându-ne să le dăm altora ceea ce merită, după principiul existenței și al acțiunilor lor,” a zis el.

În mod similar, pacea nu este definită ca fiind doar „absența războiului, sau rezultatul acțiunilor omului pentru a evita conflictul”.

Din contră, este, în primul rând, „un dar al lui Dumnezeu care trebuie implorat cu credință, și care își are drumul spre împlinire în Isus.” De aceea, „adevărata pace” trebuie să se „construiască zi după zi cu compasiune, solidaritate, fraternitate și colaborare din partea tuturor”, a zis Papa.

Comentariile Papei reflectau mesajul său de mai devreme, din această lună, când a dedicat a 45-a Zi de Pace Mondială a Bisericii din Ziua de Anul Nou educării tinerilor în dreptate și pace.

El a concluzionat remarcile sale numindu-i pe ofițerii prezenți ai poliției drept „promotori adevărați ai justiției și constructori sinceri de pace.”

Papa a mai declarat la începutul anului 2012 că speră ca „niciun act de violență să nu fie comis, în Numele Domnului, garantul suprem al justiției și al păcii.”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button