ExterneStiri

Arhiepiscopul de Canterbury s-a declarat împotriva căsătoriilor sodomiților

Liderul anglicanilor a reamintit, că căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie și nici chiar conducerea britanică nu-l va putea convinge să cunune o pereche de homosexuali.

Arhiepiscopul de Canterbury nu a fost de acord cu inițiativa conducerii britanice de a oficia cununia cuplurilor de homosexuali și lesbiene în bisericile anglicane.

El a afirmat că Biserica Angliei are o atitudine indulgentă față de persoanele cu o orientare sexuală netradițională și chiar permite unora din clerici să se unească în cupluri de același sex. Cu toate acestea, însuși episcopul nu este de acord cu această inițiativă de a cununa cupluri de sodomiți, el considerând că căsătoria este doar între un bărbat și o femeie.

Ceva mai devreme, Arhiepiscopul de York s-a pronunțat pentru asigurarea drepturilor slujitorilor bisericii de a refuza să cunune cuplurile de homosexuali, dacă această practică va fi impusă.

Pe de altă parte, alte fețe bisericești importante ale Bisericii Anglicane, cum ar fi fostul episcop de Oxford, lord Richard Harris și rectorul Catedralei din St Albans, John Jeffrey, consideră că refuzul cununiei religioase a cuplurilor homosexuale poate fi considerat drept discriminare.

Sursa: Moldova Crestina

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button