ExterneStiri

Bilanțul cutremurului din Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a început să își îngroape morții. Bilanțul pagubelor materiale este catastrofal.
Luni, 28 februarie a avut loc prima înmormântare a unei victime a cutremurului din Noua Zeelandă. Este vorba de un băiețel de numai 5 luni peste care au căzut cărămizi din zidărie.
Bilanțul oficial al guvernului este de 200 de dispăruți. Aproximativ 148 de cadavre au fost recuperate, dar numai 8 identificate. Procesul de identificare a persoanelor decedate este foarte dificil. Ultimul supraviețuitor a fost scos de sub dărâmături miercuri, 23 februarie. Cei mai mulți oameni au murit în clădirea CTV (Canterbury Television) și în Catedrala Christchurch.
Guvernul a anunțat că va oferi ajutoare financiare pentru angajatori și pentru cei aproximativ 50.000 de oameni care nu pot merge la locurile de muncă din pricina distrugerilor clădirilor și străzilor. Inginerii de urbanism consideră că zona centrală a orașului Christchurch ar putea fi inaccesibilă timp de câteva luni, iar cel puțin o treime dintre clădiri ar trebui să fie rase și reconstruite. Toate operațiunile din zona centrală vor fi relocate. După ce analiștii au estimat pagube care se ridică la 12 miliarde, primul ministru al Noii Zeelande a anunțat că acestea ar putea fi „de ordinul a 15 miliarde”.

Cutremurul din 22 februarie, deși nu cel mai puternic în magnitudine, este cel mai devastator cutremur din Noua Zeelandă din ultimii 80 de ani.

Ştire preluată de pe site-ul www.semneletimpului.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button