DocumentareEditoriale

Documentar despre Medicina alternativă – Partea a II-a

Ioan Ciobota:

Va prezentam in continuare partea a 2-a a Documentarului despre Medicina alternativa.

Incepem cu bioenergia sau bioterapiile. Altfel spus – dirijarea „energiilor cosmice” spre pacientul bolnav, conform afirmatiilor bioenergeticienilor. Dar cum ajung unii oameni sa aiba asemenea puteri?

D.M. – Radiestezist:

Unii bioenergoterapeuti poseda din nastere un corp energetic enorm – de 3 ori, de 10 ori sau chiar mai mare, decat o persoana normala, putand sa dirijeze cu usurinta energia catre pacient, fara a fi necesara o alta incarcare. Acestia cand ating varsta pubertatii, isi descopera aceste capacitati intamplator si incep sa practice treptat, la cererea celor din jur, tratamente bioenergetice, devenind bioenergoterapeuti.

Persoanele obisnuite, cu un camp energetic normal, pot trata si ele prin metode bioenergetice sau radiestezice, dar au nevoie de o instruire din partea unor cunoscatori, numiti „initiati”, pentru a invata sa se incarce si sa dirijeze in mod corespunzator energiile necesare la locul necesar.

I.C.:

La fel cum un crestin stie de unde stie ceea ce stie, si anume din Biblie, care a fost inspirata de Dumnezeu, care a fost revelatia data de Dumnezeu oamenilor, la fel am putea sa intrebam – radiestezistul de unde stie lucrurile pe care le afirma?

Radiestezist:

Radiestezistul instruit a fost instruit de un cunoscator, de un invatator, care a avut aceasta revelatie, si s-a transmis din om in om – totul vine de la Dumnezeu. Toate informatiile, toate invataturile vin de la Dumnezeu.

I.C.:

Deci a fost o revelatie de la Dumnezeu, la fel cum au avut cei care au scris Biblia?

Radiestezist:

Da, absolut !

I.C.:

Dincolo de simple presupuneri sau speculatii, ce spune Biblia despre aceste teorii legate de energiile cosmice nedefinite?

Dr.Ileana Radu, medic crestin:

Cand ajungem exact la baze, la faptul ca exista aceste energii dirijate, pledoariile sunt inconsistente, si de cele mai multe ori este un fel de amestec de filozofie orientala si de teozofie si de practici oculte, pe care daca le analizam cu discernamant, si suntem si educati si instruiti, putem sa le detectam. insa faptul ca vindecarea sa spunem ca are loc, iar pacientul se simte bine, colegii mei au spus: „Banuim ca sunt ingeri buni, banuim ca este o magie buna pentru ca de fapt se intampla lucruri bune…”

I.C.:

Întrebarea este daca vindecarea este de dorit cu orice pret? in ideea ca s-ar putea ca dincolo de terapiile oferite de Medicina alternativa, de exemplu in homeopatie sau in acupunctura sau in bioenergie, dincolo de aceste terapii, pentru toata lumea este evident ca exista o incarcatura de factura spirituala. În diverse interviuri pe care le-am avut cu medici care practica Medicina alternativa, au recunoscut acest lucru, chiar daca nu pe inregistrare ci doar in discutii private, dar au precizat – unii dintre ei – ca nu stiu ce fel de spirite se afla in spatele acestor lucruri. Banuiala este spirite bune, bineinteles. Iar pacientul spune: „Cel care vindeca are dreptate”.

Dr.Ileana Radu:

Pacientul spune ca are dreptate, dar tot noi ca si practicieni, ne intalnim cu situatii in care de exemplu un pacient se duce la sedinte de bioenergie pentru o criza evident ulceroasa – deci avea un ulcer gastro-duodenal dovedit prin toate mijloacele clasice de care ne folosim ca sa punem un astfel de diagnostic.

In ulcerul gastro-duodenal, bineinteles ca stresul este o componenta majora, iar pacientul a ales sa mearga si sa faca sedinte de bioenergie. Dupa ce simptomatologia s-a ameliorat, s-a sinucis. Sotia lui spunea ca a fost asa de modificat din punct de vedere psihic si a dezvoltat o depresie neasistata si neingrijita si pana la urma s-a sinucis.

Lucrurile acestea se spun mai putin…

Daca mergeti pe Internet o sa gasiti de exemplu cate incompatibilitati exista intre remediile herbaliste. Sau ce potential toxic au unele plante. Sau ce riscant este sa faci anumite asocieri pe care nu le-a controlat si nu le-a monitorizat nimeni.

Deci, exista riscuri. si mai ales acest risc probabil ca ar trebui sa si-l asume practicianul, pentru ca, chiar daca ati spus ca nu au declarat pe inregistrare lucrurile acestea, toti recunosc ca este ceva…acolo…

I.C.:

Cum trateaza un bioenergetician pacientii?

Mircea Iorga – bioenergetician, bioterapeut si vindecator cu ajutorul cristalelor:

In ceea ce ma priveste, am o sensibilitate fata de campul energetic uman sau animal, le pot percepe vizual sau tactil, si prin acest mod imi pot da seama de dizarmoniile sale.

Ceea ce se poate spune este ca fiecare obiect, fiecare fiinta animata este dotata si cu un camp energetic. Acest camp exista atat in interiorul cat si in exteriorul fiintei. in momentul in care apar distorsiuni de camp, apare si boala in corpul fizic. Pentru a rezolva aceasta boala, trebuie sa rezolvi armonia campului energetic, deci sa dizolvi distorsiunile, blocajele din camp.

I.C.:

Maria Morariu a participat la simple cursuri de radiestezie si a incercat sa aprofundeze aceste domenii. Ce a inteles acolo?

Maria Morariu:

Am ajuns sa inteleg la un moment dat ca se poate intra in comunicare cu spiritele, dar mai tarziu am gasit in Biblie – la vremea respectiva nu stiam decat intuitiv, simteam ca nu este bine, NU, asta nu este calea. Isus Cristos nu mi-a spus sa fac asta.

si cred ca toate acestea sunt tehnici de inselatorie, amestecul acela de 99% adevar, dar 1% minciuna, pe care tatal minciunii, care este Satan, deci spiritul intunecat, il foloseste pentru a ne abate de la singura cale care ne duce de fapt la Domnul Isus si la Dumnezeu.

I.C.:

De unde stim toate aceste lucruri, legate de Medicina alternativa?

Care este suportul sa putem fi siguri ca sunt reale aceste lucruri si nu sunt doar gandite, chiar de mari

ganditori chinezi?

Dr.Ioan Ometa – acupunctor:

Da, intrebarea este foarte punctuala, si ca sa ai acces la un raspuns, trebuie sa ai niste cunostinte cu care sa poti sa jonglezi. Faptul ca exista o energie nu mai contesta nimeni.

I.C.:

Vom vedea mai tarziu, pe parcursul acestui documentar, daca intr-adevar nu contesta nimeni existenta acestei energii, iar daca aceasta exista, de unde vine.

Sa intrebam acum o pacienta a unui medic homeopat ce crede despre tratamentul pe care il foloseste.

Dincolo de continutul acestor produse, credeti ca exista si o interventie de natura spirituala?

Pacienta homeopatie:

Nu stiu. Poate ca ar fi un pas inainte, daca ar fi acesta ar fi foarte bine. Nu stiu daca toti care vin aici fac o legatura chiar asa de serioasa, dar stiu persoane care urmeaza Yoga si vin aici ca pacienti. Eu tot de la o Yoghina am aflat. Deci ma gandesc ca are o legatura serioasa, are o baza, nu e aiurea.

I.C.:

Romulus Campan a fost implicat o vreme in practici oculte.

Romulus Campan:

Minciuna cea mai mare a Diavolului este sa-l tina pe om intr-o stare de acceptare a unei alternative pentru Dumnezeu.

Asta este cea mai mare minciuna.

Noi ne gandim cateodata ca cunoastem acest verset din Scriptura care spune ca Diavolul este parintele minciunii si este mincinos si ucigas de la inceput – si este perfect adevarat – insa nu cunoastem dimensiunea reala a acestei afirmatii a Scripturii in ceea ce-l priveste pe Satan. Ce mai mare minciuna este ca omul nu are nevoie de Dumnezeu. Ori toate aceste practici, care incearca sa-l lamureasca pe om ca exista alternative la Dumnezeu – alternative care functioneaza uneori ! – sunt o minciuna uriasa. Omul spune: „Pai merge – uite mi-a aratat tabla, mi-a aratat pendula, mie mi-a citit destinul in cafea, etc.” si atunci zice ca functioneaza.

Eram curios intotdeauna de viitor si nu numai de viitor, eram curios de prezent. in loc sa ma ocup de lucrurile „de sus”, ma ocupam de lucrurile „de jos” si de si mai jos… adica incepusem o cautare in ocult. La inceput am inceput cu horoscoape, apoi am continuat cu tot felul de tehnici de ghicire si de punere de intrebari spiritelor, pentru a obtine raspunsuri concrete. Apoi am continuat cu pendula, care imi dadea raspunsuri mai mult sau mai putin, insa destul de concrete… Puneam intrebari concrete si primeam raspunsuri concrete.

Ceea ce ma deranja din ce in ce mai mult, era un simtamant de disperare si panica, care insotea toata comunicarea asta cu demonii – pentru ca ESTE O COMUNICARE CU DEMONII !

I.C.:

Ce te face sa crezi ca folosirea pendulului radiestezic este o comunicare cu demonii ?

Romulus Campan:

Pentru cine nu este constient ca exista cineva care misca acel pendul, poate sa cada in capcana identificarii individului care se ocupa de pendul cu un sarlatan. Poate zice: „Lasa ca stiu eu, tu tii pendulul si il invarti tu cum vrei”.

insa cei care s-au ocupat de asa ceva, apoi au ajuns la cunoasterea Dumnezeului mantuitor prin Domnul Isus Cristos, stiu foarte bine ca ne feream sau ma feream foarte mult sa misc acel pendul, care incepea singur sa se roteasca de la stanga la dreapta sau invers in mod violent. Deci nu era vorba de o miscare a unui curent de aer sau o miscare amplificata de un tremur al mainilor, ci era o miscare circulara, care se amplifica din ce in ce mai mult, care la o intreba consecutiva, care obliga pendulul sa se miste in directia inversa, de exemplu, miscarea se oprea, apoi incepea sa se miste in cealalta parte.

Asadar eu stiu ca eu nu am miscat pendulul, apoi nu era nici curent care sa-l miste, in al treilea rand era o miscare foarte clara, o miscare coerenta, o miscare indusa.

I.C.:

Deci nu a fost o intentie de sarlatanie ?

Romulus Campan:

Nu, pentru ca nu vroiam sa ma insel pe mine insumi. Poti spune despre altcineva ca ar fi incercat sa insele pe altii, dar cand este vorba de tine insuti, si ajungi la concluzii mai spirituale, atunci stii foarte bine ca CINEVA  MISCA  PENDULUL.

Prof.Ernest Valea, specialist in religii orientale si doctrine oculte:

De obicei un crestin merge la asemenea metode de vindecare nestiind prea multe despre ele. Poate a auzit de la cineva ca a fost vindecat, sau altuia i-a mers ceva mai bine, si incearca si el aceasta varianta – mai ales ca medicina in Romania este intr-o stare precara, iar metodele acestea sunt ieftine si uneori dau si rezultate.

Daca un crestin merge la acesti terapeuti, in necunostinta de cauza, mai ales fara sa aibe prea multe incredere in aceste tehnici, probabil ca rezultatele vor fi minime.

Interesant este ca rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat increderea pacientului in aceste terapii este mai mare. Pe de alta parte, cu cat vindecarea este mai profunda, sau de mai mare amploare, CEL  VINDECAT  ESTE  ATRAS  CATRE  SISTEMUL  DE  VALORI  AL  ACESTEI  MEDICINE  ALTERNATIVE.

Adica spre modul in care defineste persoana umana, Dumnezeu si relatia cu Dumnezeu. si aici intervine adevaratul pericol. Pentru ca, de exemplu, cineva care a fost diagnosticat corect si vindecat folosind radiestezia si bioenergoterapia, va vrea sa stie mai mult despre ce este cu adevarat omul, ce este energia care l-a vindecat, si dorind sa stie mai mult, este introdus in acesta doctrina esoterica a corpurilor spirituale, a afirmatiei ca avem in noi un sambure de scanteie divina, care este de aceeasi natura cu Dumnezeu.

in momentul acela, credinta lui deja incepe sa se clatine. Credinta lui iese din doctrina crestina si imbratiseaza alte sisteme si valori.

Nu de putine ori crestinii au ajuns sa nu mai poata sa se roage, sa nu mai citeasca Biblia cu aceeasi fervoare, si sa simta acea instrainare de adevaratul Dumnezeu, dupa ce au fost vindecati printr-o metoda a medicinei alternative.

I.C.:

Doamna Gabriela Sabau, practicati homeopatia si apelati la remedii homeopatice. in ce masura acestea v-au fost de folos?

Gabriela Sabau:

Eu ma tratez homeopatic pentru ca am avut o criza de diskinezie biliara si n-am vrut sa ma operez in spital si am ajuns la acest tratament alternativ. Am fost fermecata. Mi-a dat chelidonium care este rostopasca, acestea erau niste bobite infinitezimale si am fost fermecata de efectul miraculos pe care l-a avut asupra mea tratamentul respectiv. in 2 saptamani au cedat crizele acelea puternice de diskinezie biliara si am inceput sa ma simt bine. Dupa aceea, o lunga perioada de timp n-am mai avut absolut nimic, nici nu mai stiam ca am vezica biliara.

Atunci am inceput sa citesc si sa ma interesez mai mult de aceasta stiinta sau arta a vindecarii…

I.C.:

Prof.Dr.Iosif Ton a avut o experienta personala in unul din aceste domenii.

Prof.Dr.Iosif Ton:

Intr-o biserica, era o doamna care practica presopunctura si masajul la talpi. Eu ma simteam putin obosit si am zis ca ar fi bine sa-mi faca un masaj.

Am chemat-o si dupa ce mi-a facut masajul la talpi, am observat-o ca inchide ochii, intinde mainile spre genunchii mei, apoi cu ochii inchisi incepe sa-si retraga mainile pana la talpi, apoi sa-si scuture mainile…

Atunci i-am spus: „Ce faci ?”

„Asta-i bioenergie” mi-a raspuns ea.

Am lasat-o atunci sa vad ce face, unde ajunge.

Apoi am inceput o discutie cu ea despre implicarea spirituala. A reactionat imediat: „A, toate acestea sunt facute cu Dumnezeu” si Dumnezeu si Dumnezeu…

La un moment dat i-am spus:

„Dar de ce nu-L amintesti pe Domnul Isus? Observ ca niciodata nu-L pomenesti pe Domnul Isus, numai pe Dumnezeu. „

Ea mi-a raspuns: „Pai, da’ ce, Isus nu-I Dumnezeu?”

Am continuat: „Nu, nu, nu! Tu nu ai nimic de-a face cu Domnul Isus. si daca n-ai nimic de-a face cu Domnul Isus, tu nu ai legatura cu adevaratul Dumnezeu.

Adu-L pe Domnul Isus in centrul gandirii tale si in centrul vietii tale, altfel dumnezeul cu care te lauzi tu nu este adevaratul Dumnezeu.

Avem aici un caz de credincios – ea era membra in acea biserica. Ea pretindea ca este o fica a lui Dumnezeu. Dar, cand am discutat despre Domnul Isus s-a tulburat si a plecat.

Ce spune aceasta in mod clar? Ca dumnezeul despre care vorbeste, nu este adevaratul Dumnezeu, pentru ca la adevaratul Dumnezeu ajungem numai prin Domnul Isus.

I.C.:

Domnule Dr. Gheorghe Jurj, ati spus ca vedeti ca omul se vindeca si respectati aceasta forta divina care da vindecarea. Ce intuiti, ce energie este implicata acolo ca sa vindece? Ceva trebuie sa actioneze totusi. Ce intra acolo ca sa vindece?

Dr.Gheorghe Jurj – medic homeopat:

Nu stiu ! si nu fac teorii asupra acestui lucru. Respect „corola de minuni a lumii”. Mie mi-e de ajuns ca merge…

I.C.:

Ce succese ati avut si ce afectiuni ati tratat pana acum?

Dr.Gheorghe Jurj – medic homeopat:

Exista cateva afectiuni care sunt afectiuni ce nu pot fi vindecate decat prin homeopatie. Care sunt acele afectiuni? Sunt afectiunile „stranii”, cele in care apar simptome curioase, cele care nu pot fi bine incadrate intr-un diagnostic alopat. Acolo, alopatia, care lucreaza mereu si mereu cu diagnosticul ca si cum ar fi un pat al lui Procust, este neputincioasa.

si largirea in domeniu pe care o face homeopatia de multe ori este singura sansa. Va dau un exemplu: migrenele. Migrenele sunt intratabile sau prost tratabile cu alopatia. si sunt inspaimantator de chinuitoare.

Apoi infectiile repetate ale copiilor. Copiii nostri iau in 2 ani de zile mai multe antibiotice decat am luat noi toata viata.

Apoi micile probleme somato-psihice sau chiar boli alergice, cum este astmul bronsic si multe alte boli.

I.C.:

Ce informatie se transmite, informatie care ajuta la vindecarea pacientului?

Dr.Gheorghe Jurj – medic homeopat:

Aici este foarte interesant. Se transmite informatia pe care planta respectiva sau mineralul respectiv sau remediul cum il numim noi, o are inmagazinata in sine si care se manifesta ca si simptome atunci cand este administrata oamenilor sanatosi.

I.C.:

Pentru remediile homeopatice intrebarea apare atunci cand se prescriu remedii cu potente mai mari de 30 sau 50 sau 100, in care din punct de vedere chimic, nu mai exista nici o molecula de ssubstanta activa in remediu.

Ce ramane totusi acolo ca sa-l ajute pe pacient?

Dr.Gheorghe Jurj – medic homeopat:

Vedeti dumneavoastra, fotonii sunt niste particule atat de mici incat practic sunt incomensurabili, si totusi – tot ce se intampla in jurul nostru este datorat lor. Ceea ce este mic poate sa determine ceea ce este mare, si nu neaparat invers.

Aceasta teorie nesfarsita in legatura cu dozele infinitezimale reflecta doar incapacitatea gandirii noastre mecaniciste de a intelege subtilitatile materiei. Pentru un informatician homeopatia nu reprezinta nici un fel de problema. in ceea ce aveti dumneavoastra in acest reportofon, pe un disc de cativa centimetri inmagazinati 2 sau 3 ore de inregistrare si apoi aceasta inregistrare devine un fisier, care este o iconita undeva pe un calculator. Care este problema? Este complet fals felul in care se pune problema. Felul in care paradigma medicala actuala priveste homeopatia este completamente fals si nu tine cont de faptul ca traim in era cibernetica.

I.C.:

Ma refer la faptul ca dincolo de substanta activa, ramane o incarcatura spirituala acolo !

Dr.Gheorghe Jurj – medic homeopat:

Nu se stie ce ramane. Cert este ca ramane ceva si actioneaza…

I.C.:

Doamna Dr.Ofelia Lugojan, aceasta informatie care ramane in substanta, despre ce fel de incarcatura este vorba? Este vorba despre o incarcatura spirituala, este vorba despre o incarcatura energetica, ce ramane in acel remediu?

Dr.Ofelia Lugojan:

Este foarte greu sa definesti cat este spiritual, cat este informatie si cat este energie. Pentru ca intotdeauna cand te rogi spui: „Lumea vazuta si nevazuta”. Ori lumea aceasta vazuta este doar ceea ce percepem noi cu ochiul. Nu inseamna ca altceva nu exista. De fapt cu ochiul percepi tot ceea ce este sub viteza luminii, este de fapt o energie condensata. Tot ceea ce depaseste acesta viteza a luminii, nu o mai percepi cu ochiul, dar asta nu inseamna ca nu exista.

I.C.:

O intrebare care se ridica la homeopatie este atunci cand remediul depaseste dilutia 6 centezimala. Ce ramane, pentru ca din punct de vedere al substantei chimice nu mai ramane nici o molecula de substanta activa?

Dr.Ofelia Lugojan, homeopat:

Este „energia informationala”, care intra in rezonanta si in vibratie cu aceste mecanisme subtile ale organismului si este ea cea care vindeca. Este cea care stimuleaza „Forta vitala”. Foarte multi ani nu a putut fi definita. Secolele 19 si 20 prin excelenta au fost secole in care s-au dezvoltat foarte mult mecanica si stiintele tehnice. Probabil ca acest secol 21 ne va lamuri foarte multe lucruri, inclusiv cele legate de energiile subtile, deci va reusi sa le demonstreze. Atunci o sa pot spune: „Da, asta se intampla!”

I.C.:

In concluzie, majoritatea celor care au legatura cu medicina alterantiva – medici, practicieni sau simpli pacienti, afirma ca exista acolo anumite energii pe care ei le invoca si care actioneaza. Din nou Prof.Dr.Iosif Ton, cu un punct de vedere in ceea ce priveste sursa acestor energii.

Prof.Dr.Iosif Ton:

Cei mai multi dintre cei care practica astazi aceste lucruri, iti vor spune: „Da, eu sunt in legatura cu aceste spirite. Ele nu sunt malefice”, adauga ei. „Ele sunt spirite ajutatoare. Deci e bine sa ma cuplez cu ele pentru ca ma incarca de energie. Eu doar iti daruiesc energia cu care m-au incarcat aceste spirite.”

Vreau sa stabilim clar lucrul acesta: singurul nostru contact cu lumea spirituala trebuie sa fie contactul cu Dumnezeul Sfintei Scripturi si contactul cu Dumnezeul Sfintei Scripturi se realizeaza numai prin Domnul Isus Cristos. Orice alta intrare in lumea spirituala, in lumea spiritelor, este interzisa de Dumnezeu.

Ghicitori, vindecatori, vrajitori, magie alba sau neagra – indiferent ce e, toate acestea ni le interzice Dumnezeu categoric.

I.C.:

Dar din punct de vedere tehnic sunt posibile.

Prof.Dr.Iosif Ton:

Sunt posibile ! De aceea le interzice Dumnezeu, ca daca Dumnezeu nu le-ar interzice, ne-ar spune: „Nu sunt reale, sunt jocuri de copil sau sunt fantezii si n-au in ele nimic malefic”. si Dumnezeu n-ar fi insistat atat in Sfanta Scriptura sa ne interzica orice legatura cu aceasta lume spirituala.

Aceasta lume spirituala este lumea spiritelor rele, a spiritelor revoltate impotriva lui Dumnezeu, a spiritelor care doresc sa ne acapareze, sa ne stapaneasca, sa ne inabuse si in final sa ne duca cu ele in ceea ce Domnul Isus numeste: „Duceti-va in focul cel vesnic, pregatit Diavolului si ingerilor lui.”

Toate spiritele acestea sunt ingerii Diavolului. Sunt un sistem intreg de lume spirituala, care Domnul Isus le-a numit „Diavolul si ingerii lui”.

Prin urmare, orice contact cu aceste spirite este intai de toate interzis de Dumnezeu, este real – aceste spirite exista, dar ele sunt malefice, adica sunt raufacatoare si au interesul final sa ne duca si pe noi in focul cel vesnic.

Realizator: Ioan Ciobotă

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button