SocialStiri

22 de milioane de avorturi în România

Între anii 1958 și 2008, numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc în România au depășit populația actuală a țării.

În 50 de ani, numărul avorturilor efectuate pe teritoriul țării noastre s-a ridicat la 22.178.906, depășind numeric populația țării, de 21.504.442 de locuitori, la data aceea, scrie România liberă.

„Nu ştiu să se mai fi petrecut un asemenea fenomen într-o altă ţară europeană”, apreciază Vasile Gheţău, profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de Cercetări Demografice „Vladimir Trebici”, din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române. „Poate doar în Rusia, numărul avorturilor să fie mai mare”, a declarat specialistul citat de România liberă.

Contrar percepției generale, cele mai multe avorturi nu au avut loc imediat după căderea comunismului, ci în plină ascensiune a acestuia. În 1967, au avut loc 1.115.000 de avorturi, comparativ cu 1990, când au avut loc 992.265 avorturi.

Stire preluata de pe site-ul www.semneletimpului.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Este o tragedie ceea ce se intampla in zilele noastre, cand mama cu copilul, doi pacienti se duc la spital sanatosi, mama se intoarce acasa bolnava, iar copilul ramane la spital fiind omorat. Dumnezeu este cel care ne-a creat, suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului, omul nu poate dispune nici de viata sa nici de-a altuia. Dumnezeu este autorul vietii , noi suntem chemati sa spunem Nu avortului si Da vietii.Mamele noastre ne-au dat sansa sa traim ,la randul nostru si noi suntem datori sa protejam viata copiiilor nostri.
    Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Baptista Sfanta Treime din Deva.

  2. Dumnezeu da Har celor smeriti. Trebuie sa fim smeriti pentru a putea beneficia de Har din partea Domnului. Dumnezeu este Dragoste, suntem chemati sa fim Ambasadori ai Domnului Isus, credinta fara fapte este moarta, trebuie sa raspandim dragoste sa oferim noi crestinii dragoste acelora care nu au posibilitatea sa aibe o mama sau tata pentru ca au fost parasiti,abandonati de propii parinti. Mai mult decat hrana si imbracaminte acesti copii au nevoie de iubirea noastra. Isaia 58.7 si 10.
    Trebuie sa fim eu si tu, a 5-a Evanghelie, pe care cu certitudine oamenii o vor citi mai bine decat ne putem imagina, trebuie sa fim epistole vii, sa dam ceea ce avem in inima noastra, Dragoste.Dumnezeu sa fie cu noi pentru a-L putea onora cu trairea de fiecare zi.
    Florin Bolosin – robul Domnului Isus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button