BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Libia

Libia, a patra ţară  ca mărime din Africa, este condusă din 1969 de către Muammar al-Gaddafi, cunoscut mai ales pentru faptul că numele său este asociat deseori cu alte regimuri totalitare şi grupări teroriste. Cu toate că Gaddafi a încercat să reducă influenţa musulmanilor prin lărgirea legilor islamice, în Libia islamismul este predominant.

În Libia sunt foarte puţini credincioşi evanghelici, iar aceştia sunt mai ales printre muncitorii şi diplomaţii străini, care sunt foarte atent monitorizaţi de autorităţi. Pentru că evanghelizarea este interzisă, atunci când un grup de expatriaţi au încercat să vestească Cuvântul lui Dumnezeu, poliţia secretă a intervenit şi i-a oprit.

Literatura creştină este adusă în ţară pe ascuns, iar autorităţile acceptă numai o biserică creştină de fiecare denominaţie într-un oraş. Când un misionar străin a încercat să vestească Evanghelia în Libia a fost arestat, bătut cu sălbăticie şi ascuns timp de 45 de zile înainte de a fi expulzat.

Rugaţi-vă pentru:

  • muncitorii şi diplomaţii credincioşi care lucrează în Libia;
  • ocrotirea celor ce transportă literatură creştină;
  • libertate socială şi religioasă în Libia.

Sursa: Misiune.Ro

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close