BisericaPersecutii

Tribunalul Ontario interzice distribuirea Bibliei

_23944Tribunalul pentru Drepturile Omului Ontario a decis ca Consiliul Școlii Districtului din Niagara nu poate înmâna Biblii cu excepția cazului în care conducerea școlii își revizuiește politicile sale pentru a facilita distribuirea de texte ateiste, rapoarteză LifeSiteNews.

„Dacă [consiliul școlii] este pregătit să distribuie formulare de permisiune și distribuire a textelor creștine  ateilor încredinţaţi, acesta (consiliul școlii), trebuie să fie de asemenea pregătit să distribuie formulare de permisiune ce propun distribuirea textelor ateiste creștinilor religioși”, a scris David Wright, presedinte asociat Tribunalului pentru Drepturile Omului din Ontario, într-o decizie pronunțată la 13 august.

„Nu se poate proiecta criteriile într-un mod care ar permite comunicarea de materiale stabilind convingerile unora, dar nu e așa la toate crezurile”, scria Wright.

În cazul R.C. versus Consiliul Școlii Districtului a Tribunalului pentru Drepturile Omului Niagara, a constatat că ateismul este un „crez”, care are protecție religioasă egală cu cea a creștinismului, iudaismului, islamului și a altor religii, și a declarat că Consiliul a fost vinovat de discriminare în conformitate cu Codul Drepturilor Omului pentru că nu permite „crezul” ateism să fie disponibil în mod egal pentru studenții săi.

„Protecția împotriva discriminării din cauza religiei, în opinia mea, trebuie să includă protecția credinței reclamanților că nu există nici o divinitate”, scria Wright. „Convingerea că nu există nicio divinitate, supraomenescă sau putere de control este la fel de conectat la «credință spirituală, realizarea de auto-definire și spirituală», ca o credință care există”, mai spunea Wright.

Hotărârea provine de la o plângere a unui părinte, care a obiectat la disponibilitatea de Biblii Gideon la școala fiicei sale. În 2010, Rene Chouinard a luat problema cu Consiliul Școlii Districtului din Niagara atunci când fiica sa a adus acasă o „torerare” care ar permite asociației Gideon să dea fetei o Biblie, cu permisiunea părinților.

Gideons este o asociație protestant-evanghelică cu sediul în Nashville, Tennessee. Aceasta a introdus  Biblii care conțin Noul Testament plus Psalmii și Proverbele din Vechiul Testament în școlile publice canadiene din 1936. Bibliile Gideon au fost puse în District School Board a școlilor Niagara din 1964.

Pentru a citi povestea completă click aici.

Tradus cu permisiune de la sursa http://www.christiantelegraph.com/

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button