Editoriale

Alegerea ne aparţine

alegereNoi oamenii, creaturile lui Dumnezeu, chiar după asemănarea Lui, avem totuşi din partea lui Dumnezeu aceea libertate de alegere. Fie că vorbim despre alegerile pe care zilnic trebuie să le facem, fie că este vorba despre viaţa spirituală, şi alegerea noastră cum să trăim, această decizie rămâne neschimbată în ambele cazuri.

Recent, am primit de la o adolescentă un comentariu la unul dintre articolele publicate, despre modul în care este influenţată de părinţi să facă o anumită alegere, şi despre decizia ei de a lua cu totul altă decizie. Gravitatea situaţiei nu era aşa de mare, nefiind vorba despre unele decizii care ar încălca principiile lui Dumnezeu, sau despre decizii care i-ar cauza moralitatea adolescentei, era vorba mai mult despre o alegere de carieră pentru viitorul acesteia.

Cei care sunt părinţi, îi putem împărţii în două categorii de oameni. Sunt acele genuri de persoane care îşi doresc pentru copii lor să ajungă în viaţă ceea ce ei au ratat sau nu au avut şansa să ajungă, şi de partea cealaltă sunt categoriile de părinţi care îşi doresc ceva mai bun decât ei au ales la vârsta lor.

Nu pot să spun că părinţii îşi doresc lucruri rele pentru copii lor, ei văd un lucru care pentru ei este atrăgător benefic şi pentru copilul lor. Totuşi şi în acest caz, alegerea este pe cont propriu, alegerea se face ceea ce adolescentul/a, iubeşte sau doreşte să urmeze.

Este un mic exemplu pe care nu am vrut să îl ocolesc, deoarece adolescenta despre care am vorbit mai sus, dorea să primească un răspuns la problema ei. De asemenea, nu suntem judecători peste nimeni, şi nu putem răsturna deciziile nimănui, dar trebuie să analizăm lucrurile din toate punctele de vedere să vedem unde greşim, fie că este vorba de un sfat, sau fie că este vorba despre o dorinţă.

Aşadar, atunci când alegem trebuie să facem lucrul acesta cu responsabilitate.

Alege ce este bine, şi binecuvântează ceea ce ai ales !

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button