ArticoleBisericaRugaciune

Rugăciune pentru Creştinii persecutaţi din Maroc

Marocul a fost invadat în secolul al-XVII-lea de către forţele armate arabe, care au adus cu ele şi islamismul. În prezent, islamismul sunnit este religie de stat, iar guvernul depune toate eforturile ca islamismul să devină religia tuturor marocanilor. Această situaţie a făcut ca orice marocan care se întoarce la Hristos să fie persecutat, iar bisericile formate din membri proveniţi dintre musulmani nu sunt recunoscute.

Nu sunt recunoscute nici căsătoriile dintre creştinii care nu împlinesc ritualurile islamice, evanghelizarea este ilegală, iar cei ce se întorc la Hristos îşi pierd locul de muncă, fiind renegaţi chiar de propriile familii.

În Martie 2009, două credincioase au fost arestate şi cercetate mai multe ore fiindcă au participat la un grup de studiu biblic în Casablanca, iar în ultimile zile, 5 turişti creştini au fost expulzaţi din Maroc sub acuzaţia de prozelitism

Rugaţi-vă pentru:

  • mântuirea familiilor celor ce au ajuns să-l cunoască pe Domnul;
  • acceptarea evanghelicilor ca minoritate religioasă;
  • turiştii creştini care vizitează Marocul.

©  Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. am fost in delegatie in maroc in loc.kenitra si nu am reusit sa iau legatura cu nici un crestin am vorbit cu un coleg sa merg in rabat sa ma intalnesc cu crestini dar a doua zi am aflat ca a fost dat afara cum pot lua legatura cu cineva in caz ca o sa mai merg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button