ArticoleMeditatii

Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme

Momentele de suferință ne apropie mai mult de Dumnezeu. În vremuri grele ne este mai ușor să ne apropiem de El, pentru că avem nevoie de cineva la care să apelăm, să-I mărturisim durerea și să-I cerem ajutorul. Atunci când totul merge cum ne dorim, poate ne gândim prea puțin la Dumnezeu. De aceea, să-I mulțumim și pentru bine, dar și pentru greu. Prin suferință, adesea ne smerește, ne curățește, ne crește răbdarea, dragostea, empatia și  ne ajută să acceptăm mai ușor și ce nu ne este pe plac. 

“Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea.” (Psalmii 34:1) Dacă am pune în practică acest adevăr, atunci ar fi cu mult mai ușor când îngrijorările ne dau târcoale, când drumul ne e blocat și ușile se închid sau când nu mai vedem nicio scăpare omenească.

“Alergați la Domnul și la sprijinul Lui, căutați necurmat Fața Lui!” (Psalmii 105:4)

“Măcar că zici că nu-L vezi, totuşi pricina ta este înaintea Lui: aşteaptă-L!” (Iov 35:14)

Că va rezolva sau nu problema, că va da biruința mult așteptată, că va da un răspuns sau nu o va face, aceste lucruri vor avea o importanță mai mică. Ceea ce cu adevărat contează, va fi că, dacă alegem să-L binecuvântăm pe Domnul în orice vreme, încrezându-ne necondiționat în purtarea Sa de grijă, El va revărsa pacea Sa peste sufletul nostru, ne va da puterea de a aștepta cu răbdare, de a face față provocărilor cu care urmează să ne confruntăm, și care, din punct de vedere omenesc, ne-ar dărâma.

“Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”  (Psalmii 62:8) 

Simona Mihăescu

 

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button